ArtikkeliriverOn

Treningsheadsetet som måler pulsen din

Du trenger ikke pulsbelte.

Vil du ta treningen til et nytt nivå, og begynne å måle pulsen din mens du er ute og for eksempel sykler, løper eller går på ski? Vanligvis innebærer det å måtte spenne et pulsbelte rundt brystet, altså nok en dings å måtte ha med seg på treningen. Ikke er pulsbeltene spesielt behagelige å ha på seg heller.

Gå til samlesiden for Dagens dingser »

IriverOn er noe så smart som et sett Bluetooth-ørepropper med innebygget pulsmåling. Kombinert med en spesiell IriverOn-treningsapp på mobilen får du både logget hvor du løper via GPS-posisjonen til telefonen, hørt på musikk, og målt pulsen. IriverOn fungerer også som håndfriløsning til mobiltelefonen.

Foto: iRiver

Måler pulsen i øreflippen

I stedet for at du må ha et pulsbelte, skjer pulsmålingen via en infrarød sensor i høyre ørepropp. Et spesielt halsbånd inneholder forsterkerdelen til øreproppene, og halsbåndet sørger også for at du slipper rykking og napping i kablene til øreproppene. Øreproppene er festet med to korte ledninger som går fra den delen av halsbåndet som vil befinne seg i nakken din. På halsbåndet er det knapper for å betjene musikkspilleren, samt for å besvare telefonsamtaler.

Etter at du har koblet halsbåndet til mobiltelefonen via Bluetooth, får du beskjed på telefonen om å laste ned IriverOn-appen (som er gratis). Dette er en treningsapp som har de fleste funksjoner du finner i andre treningsapper – som å spore GPS-posisjonen på et kart når du er ute og trener, logging av alle treningsøktene, samt statistikk om blant annet kaloriforbruk, hvilke pulssoner du har løpt i, og så videre. Appen har også funksjoner for å teste hvilepuls og maksimalt oksygenopptak. Appen finnes til både iPhone og Android.

Treningsappen til iriverOn finnes til både Android og iOS.

Fungerer ikke i andre treningsapper

Pulsmålingen fungerer kun hvis du bruker produsentens egen treningsapp, du får altså ikke pulsmåling i for eksempel Endomondo eller Runkeeper med IriverOn.

I den medfølgende dokumentasjonen advarer produsenten mot at treningshalsbåndet blir vått, men vi har fått opplyst fra iRiver at det skal være vannavstøtende og beskyttet mot svette. Men det skal ikke brukes under vann.

Vi har ikke gjort noen grundig test over lengre tid av IriverOn, men på de korte løpeturene vi foretok oss fungerte produktet fint. Lydkvaliteten var riktignok ikke spesielt imponerende, og dårligere enn for eksempel Bose SIE2i, men likevel helt grei.

Produsenten hevder at pulsmålingen i IriverOn skal være minst like bra som pulsmåling med et vanlig pulsbelte.

Pris i Norge vil bli på 1 299 kroner, og produktet vil komme i salg hos G-Sport om ikke lenge.

Interessert i trening med mobil?

Få med deg vår test av ti treningsapper til mobilen »

Les også
Bose QuietComfort 25: Den nye kongen av støydemping
Les også
Razer hopper på smartarmbånd-bølgen
Les også
Polar Loop Activity Tracker: Er dette det kuleste treningsarmbåndet?
Les også
Norsk teknologi i ny treningsdings
Les også
17 kule dingser til mobilen og nettbrettet
Les også
Vi har testet appene som får deg i toppform
Les også
Smart treningsdings til sykkelen
Les også
Slik får du pulsmåling i treningsappen
Les også
Denne gjør det morsommere å trene
annonse