Tek.no

Test Das Keyboard Model S Professional

Dette tastaturet skal gi skikkelig lavlytte skriveøkter

Men vi hadde heller brukt 1300 kroner på noe helt annet.

Torstein Sørnes, Hardware.no
3 Jan 2014 15:30

Introduksjon og førsteinntrykk

Når du bruker mange timer foran datamaskinen til både jobb og fornøyelse, er det viktig å ha inputenheter med god kvalitet og ergonomi, samtidig som de er effektive i bruk. Vi testet forleden tastaturet Das Keyboard Model S Ultimate, som er et godt valg til de skriveglade. I dag skal vi se på et annet tastatur fra samme produsent, som i utgangspunktet ser veldig likt ut, men det er flere forskjeller under panseret.

Det heter Das Keyboard Model S Professional og er et mekanisk tastatur med fullt tasteoppsett, og vårt eksemplar bruker brytere av typen Cherry MX Red. Det går under modellnavnet Silent, i motsetning til modellene med MX Brown og Blue, som kalles henholdsvis Soft Tactile og Clicky.

Das Keyboard Model S Professional. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no
To USB 2.0-utganger. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Designen er ren, med blank overflate og avrundede hjørner. Det har nordisk layout på tastene, og i tillegg finner vi medietaster og en tast for søvnmodus, som kan brukes med FN-knappen. Konstruksjonen virker stødig, og gir ikke etter for trykk eller bøying.

Model S Professional ser ganske stilig ut, men den blanke overflaten trekker fort til seg fingermerker og smuss. På høyresiden er det to USB-utganger av versjon 2.0, og hele tastaturet må derfor kobles til med to USB-kontakter. Utover dette kan du se langt etter baklys og makroknapper, men dette er gjerne noe mange vil være foruten på tastaturer beregnet til skriving.

DatorDax sendte tastaturet til test.

Les også