Tek.no

Test Corsair Vengeance K70

Corsair har laget et nesten perfekt tastatur

Med unntak av 105 herlige mekaniske taster, er det ikke mye å sette fingeren på.

Torstein Sørnes, Hardware.no
29 Juni 2013 10:00

Introduksjon og førsteinntrykk

Corsair satser for tiden stort på spillere, og nylig gjennomførte selskapet en oppussing av sortimentet sitt. Vi har tidligere tittet på spillmusene M65 og M95 som begge leder Corsair an på musefronten, og i dag skal vi ta en titt på tastaturet Vengeance K70.

Dette er på sett og vis en videreutvikling av den eldre modellen Vengeance K60, og med tanke på hva Corsairs eldre mus og tastatur har prestert, har vi store forventninger til dagens testkandidat. Med en prislaåå på én hel høvding og stor konkurranse fra andre dyktige tastaturmakere, gjenstår det allikevel å se om Vengeance K70 har som skal til for å imponere.

Noen stiller nok spørsmålstegn til å et kjøpe tastatur til tusenlappen, når det finnes alternativer til under hundrelappen. Svaret ligger naturligvis i kvalitet og bruksglede, og tastaturet som befinner seg på testbenken i dag benytter seg av brytere av den mekaniske typen, som også er litt dyrere.

La oss se hva annet tastaturet kan by på:

Rammeløs lekkerhet

Når vi løfter tastaturet ut av esken legger vi merke til den godt voksne vekten. Det skyldes nok den helstøpte platen i svart aluminium som ligger bak tastene, og som iallefall gjør at tastaturet føles veldig stødig.

Corsair har valgt en designrute som gjør at de skiller seg litt ut i fra mengden, ved at platen under tastene er rammeløs. Dette gjør at rengjøring av tastaturet er en smal sak, og bidrar videre til et ganske stilig utseende.

Egne spilltaster

Med i esken følger også tastehetter til å erstatte WASD- og talltastene 1 til 6. Disse røde tastene har en grovere tekstur, og er vinklet inn mot midten.

Under tastehettene finner vi de mekaniske bryterene Cherry MX Red. Hver enkelt tast har egen LED-lampe, med rødt lys på tastaturversjonen med svart bakplate, og blått lys på versjonen med sølvfarget bakplate.

I motsetning til eldre tastaturer fra produsenten benytter også F-raden mekaniske brytere. Det kan virke som om Corsair har lyttet til tilbakemeldingene fra brukerene, da dette er noe som tidligere har blitt etterlyst.

Det lille ekstra

Flytter vi blikket til tastaturets høyre hjørne finner vi fire medieknapper for avspilling/pause, stopp, frem og tilbake. Rett over ligger en knapp for demping av volum, samt et rullehjul for justering av volum. Selve hjulet er i metall og har fin motstand og kvalitetsfølelse. Til sist finner vi tre knapper for valg av lysmodus og -styrke, og en knapp som deaktiverer Windows-tasten for å unngå pinlige øyeblikk i kampens hete.

På baksiden finner vi også en interessant bryter med fem nivåer. Fire av disse angir hvor ofte tastaturet rapporterer til datamaskinen og kan justeres fra 125 til 1000 Hertz, mens den siste setter tastaturet i BIOS-modus, for å forbedre støtten for gamle datamaskiner. Sistnevnte modus er neppe nødvendig for de fleste som investerer såpass mye i et spilltastatur, men vi setter pris på muligheten.

Selve tastaturet kobles til PC-en med USB-kabel, og ønsker du å bruke USB 2.0-utgangen på baksiden av tastaturet må du koble til begge USB-kontaktene fra tastaturet.

Bli med videre, så sjekker vi hvordan tastaturet er i bruk »