Tek.no

Test Resident Evil: Revelations (3DS)

Dette vil skremme vannet av deg

Du blir både våt på beina og andpusten av dette spillet.

9 Feb 2012 12:00

[Gamer.no]: Verden er atter en gang i fare. En terroristgruppe ved navn Il Veltro truer med å infisere hele kloden med et lumsk virus som vil gjøre alle til mutanter. Dersom du ikke får satt en effektiv stopper for dem, går menneskeheten en svart fremtid i møte.

Ikke for de lettskremte

Capcom har smurt tykt på med grøss og gru i Resident Evil: Revelations. Spillet går litt tilbake til røttene til serien, og går igjen tidvis inn for å skremme vannet av spilleren.

Både omgivelser og musikk bidrar til å sette nervene i helspenn, og settingen er perfekt for ubehagelige overraskelser. Ja, så er det kanskje litt billig å slenge monstrøse mutanter mot spilleren mens han minst venter det, men halve moroa med slike spill er jo faktisk å skrike som en drittunge når et eller annet overrumpler deg.

Imponerende

Resident Evil: Revelations er seriens andre tur innom Nintendo 3DS. På mange måter er det imponerende å se hva Capcom har fått ut av den håndholdte konsollen, mens andre ting antagelig kunne ha blitt gjort bedre.

Kontrollen i spillet føles for eksempel stiv og unaturlig, og selv om dette kan tilskrives et ønske fra utvikleren om at understreke den ellers så klaustrofobiske tonen i spillet, kan det tidvis bli ganske frustrerende når du ikke har oversikt over hvor eller når fiendene dine angriper.

Uredd dame.

Den episodebaserte måten fortellingen legges frem på derimot, gjør en høyst ordinær spenningshistorie til en betydelig mer interessant affære. Historien er rett og slett mesterlig fortalt, og spillet er svært vanskelig å legge fra seg. Det er riktignok et lite skår i gleden at Capcom insisterer på å overdrive bruken av oppsummerende filmsnutter, men alt i alt er dette moro både for de små grå.

Lydbildet er i tillegg absolutt glimrende, både den stemningsforsterkende musikken og lydene fiendene lager. Sammen med de trange og labyrintaktige korridorene du må navigere deg gjennom, utgjør lydbildet en perfekt oppskrift på hvordan å få nervene til spilleren i helspenn.

Dersom sommerferieplanene dine innebærer et middelhavscruise, ville jeg antagelig ha ventet med spillet til du kommer hjem igjen. Men for alle oss andre er det bare å hoppe i slagstøvlene og stålsette seg for en fuktig og klaustrofobisk skrekkopplevelse.

Dom 3DS: 7/10 GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Resident Evil: Revelations på Gamer.no »

Les også: Anmeldelsen av Resident Evil: The Mercenaries 3D

Les også
Anmeldelse: New Super Mario Bros. 2: Ikke helt supert, Mario
Les også
Dette spillet ble for «religiøst» for Nintendo
Les også
Anmeldelse: Pac-Man Party 3D (3DS): Hold deg lang unna dette spillet!
Les også
Anmeldelse: Uncharted: Golden Abyss (Vita): Dette spelet skal vise kva PlayStation Vita duger til
Les også
Nå kan du filme i tre dimensjoner
Les også
— Nintendo utvikler ny 3DS uten 3D
Les også
Anmeldelse: The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DS: Tidenes beste spill er blitt bedre
Les også
Ridge Racer 3D (3DS)
Les også
Super Street Fighter IV - Herlig slåssing i 3D
annonse

Les også