Til hovedinnhold

Gaming

TestAnmeldelse: New Super Mario Bros. 2

Ikke helt supert, Mario

Begynner rørleggeren å bli for gammel?

[Gamer.no]: Mario, en av de største ikonene i spillenes verden, begynner å dra på årene. Helt siden den berømte rørleggeren gjorde sin debut i det aller første Donkey Kong-spillet en gang på åttitallet har han dukket opp i utallige former, og alt fra tennis til fotball har fått sitt eget Mario-spill. I New Super Mario Bros. 2 er derimot Mario der han virkelig hører hjemme, i to dimensjoner, på plattformeventyr i soppriket.

Som vanlig skal prinsessen og halve kongeriket reddes, skilpadder hoppes på og sopper tygges, men mer enn noe annet handler Marios seneste eventyr om gull. Gullmynter, gullfiender, og gull så langt øyet kan se står på timeplanen når vår alles favoritt-italiener gjør det han kan best.

Samme gamle historie

Det er en kjent historie og New Super Mario Bros. 2 gjør lite for å skape de store overraskelsene når Prinsesse Peach plutselig blir kidnappet. Bowser står nok en gang bak og det er hans syv barn, bedre kjent som «The Koopalings», som stjeler prinsessen rett foran nesa på Mario og Luigi.

Tradisjonen tro legger de to rørleggerbrødrene ut på redningsaksjon, og en rekke temainspirerte verdener må forseres for å redde den kongelige frøkna. Her vil man møte på alt fra snø og is til ørken og gressfylte sletter — det er stor variasjon innad i spillet, men til gjengjeld er det lite som skiller New Super Mario Bros. 2 fra sin direkte forgjenger, og ei heller noen av de todimensjonale Mario-spillene som har kommet før det.

På tide å pensjonere seg?

Mario har mange år på baken og noe av denne alderen begynner å vise seg. New Super Mario Bros. 2 er et godt spill, men de resirkulerte spillmekanikkene klarer ikke å engasjere slik som før, og når det er bortimot identisk med sin direkte forgjenger på Nintendo DS oppleves spillet som uinspirert og aldri så lite kjedelig.

Fokuset på å samle så mye gull som mulig føles i utgangspunktet ganske unikt og spennende, men man blir fort lei av det gimmick-aktige konseptet. På samme måte er det meget gøy å løpe gjennom godt designede nivåer når flyten først sitter, men disse øyeblikkene kommer ikke ofte, og en ubalansert vanskelighetsgrad gjør at man føler mer frustrasjon enn det som sunt er.

Makter ikke å engasjere

Det er lett å føle at man har sett alt før, og spillet gir deg ingen ordentlig motivasjon for å jobbe deg gjennom nivå på nivå når man vet hva som venter rundt hver en sving. Til tross for de svært varierte banene og mange artige hemmelighetene er det lite som virkelig fenger undertegnede, og det hele ender opp med å bli en noe snau opplevelse.

Spillets manglende evne til å skape engasjement følger egentlig spilleren fra start til slutt, og det faktum at hverken det gamle eller det nye i New Super Mario Bros. 2 klarer å imponere nevneverdig, sier sitt om Marios nyeste eventyr.

Dom 3DS: 6/10 NOKSÅ GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av New Super Mario Bros. 2 på Gamer.no »

annonse