Til hovedinnhold

Ridge Racer 3D (3DS)

Som forventet i forbindelse med lansering av et nytt konsoll, har vi sett en rekke klassikere bli utgitt i ny versjon for 3DS. Ridge Racer har siden midten av nittitallet blitt utgitt for de fleste konsoller, og naturligvis har spillet også kommet i utgave for Nintendos nye håndholdte.

Trygg oppskrift

Ridge Racer 3D følger en relativt trygg oppskrift, og bringer lite nytt på banen. Som i andre spill i serien, legges det vekt på sladding, og banene bærer preg av å være designet for dette. Nye biler, baner og annet innhold låses opp etter hvert som vi skrider fremover i enspillerturneringen, og du tjener penger som kan brukes på kjøp av nye biler, og midlertidige oppgraderinger av disse.

Vellykket bruk av 3D

Den store nyheten i spillet er derfor ikke gameplay, men 3D. Namco har klart å utnytte dette veldig bra – banene forsvinner virkelig inn i skjermen, og dybdefølelsen skaper en innlevelse det er vanskelig å oppnå i todimensjonale bilspill. Det høye tempoet er vel å merke slitsomt for øynene over tid – dette er kanskje en av de titlene hvor Nintendos råd om en pause i halvtimen er mest på sin plass.

Mange valgmuligheter

Selv om spillet ikke har det utvalget av modi og tilpasninger som en del andre bilspill, er det mer enn nok å ta seg til. Det er over 150 forskjellige baner å velge mellom, og et godt utvalg biler tilpasset forskjellige kjørestiler. I tillegg til hovedturneringene og enkeltløp, er det mulig å spille trådløst mot andre spillere. Det er også mulig å prøve seg på tidsutfordringer hvor man må slå rekorder satt av andre spillere, som overføres ved hjelp av «Streetpass».

Irriterende kartleser

I all hovedsak er Ridge Racer 3D veldig godt designet, men spillet lider litt under kornete grafikk. Banene fungerer bra, både visuelt og spillmessig. Tidvis utsettes vi for en litt misvisende skilting, men dette er heldigvis ikke dominerende. Lydsporet og musikken er både variert og god, og preges, på samme måte som banedesignet, av godt utvalg. Dessverre er kartleserstemmen, som kommenterer alt fra kjørestil til hva andre biler foretar seg, til tider litt påtrengende. Denne kunne med fordel vært tonet litt ned.

Mye moro

Men alt i alt er Ridge Racer 3D en svært fornøyelig opplevelse. 3D gir spillet en ny dimensjon – bokstavelig talt. At resten følger en relativt trygg oppskrift, gjør overhodet ingen ting, og er kanskje til og med en fordel. Namco har uansett klart å levere en tittel jeg kommer til å ha med meg i sekken i månedsvis fremover.

Dom Nintendo 3DS: 7/10 GODT

Les hele anmeldelsen av Ridge Racer 3D på Gamer.no

annonse