Tek.no

Test Anmeldelse: The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DS

Tidenes beste spill er blitt bedre

Gammel kjærlighet ruster ikke.

22 Juni 2011 11:33

Ocarina of Time ble sluppet til Nintendo 64 helt på tampen av 1998, men rakk allikevel å bli et av de mest solgte spillene det året i Japan. Spillet ble hyllet av anmeldere verden over, og har hos Metacritic, som regner gjennomsnittet av ulike anmeldelser, en score på utrolige 99/100.

Med andre ord kunne Nintendo knapt ha funnet en mer verdig kandidat for nylansering når de nå går igjennom katalogen sin for å finne mat til 3DS-en. Men har det 13 år gamle spillet holdt koken, eller burde det ha fått dø i fred?

Spill no' Lady Gaga 'a!

Tidens helt

Du trer i rollen som grønnkledde Link, en liten gutt som lever i skogen sammen med andre barn ? kokiriene. Alt er ikke som det skal være i den tilsynelatende fredelige verdenen, og det går ikke lang tid før du må forlate hjemmets lune ro for å hamle opp med onde krefter.

Sjefsskumlingen Ganondorf vil nemlig ta over hele verdenen Hyrule, og det er bare én person som kan stoppe ham - deg. For å gjøre det må du reise gjennom tid og rom, kverke beist og orientere deg gjennom templer fulle av feller og fiender. Til rådighet har du et arsenal av spesialtilpassede våpen, og nytt i 3DS-versjonen er også en hjelpefunksjon hvis du skulle komme til å sitte fast et sted.

Grafisk overhaling

Mye av oppussingsbudsjettet til Ocarina of Time har gått med til totaloverhaling av det visuelle. Borte er sen-nittitallets tåkete teksturer og boksete modeller. Her har både teksturer, fiender og figurer blitt modernisert. Særlig har figurene hatt godt av denne oppussingen. Helten Link og figurene han treffer på har fått en god porsjon personlighet gjennom mer detaljerte ansikter og ansiktsuttrykk.

Vanntempelet - denne gangen både vanskelig OG pent.

Full kontroll

Hvis jeg hadde noe å utsette på 98-utgaven av Ocarina of Time var det at kontrollen ikke alltid var like helstøpt. Kamerastyring og skifte mellom de ulike våpnene kunne til tider bli litt klabb og babbete.

Derfor er det gledelig å se at 3DS-utgaven virkelig har kontrollen spikret. Det er smidig og intuitivt, og bruken av 3DS-ens to skjermer er svært vellykket.

Det er jaktsesong hele året på gråbein i Hyrule.

Konklusjon

Det er ikke til å komme utenom at nyutgivelsen av Ocarina of Time er en gavepakke til gamlefansen. Gjensynet med Zelda-spillet, som av mange fremdeles regnes som det beste i serien, er så gledelig det er mulig å få det. For nye spillere er tittelen en ypperlig demonstrasjon i hvor engasjerende et eventyrspill faktisk kan være.

Grezzo, det japanske spillstudioet som fikk i oppdrag å pusse opp tittelen, har gjort en grundig jobb med det visuelle og tilpasningen av kontrolleren til 3DS. Det er lekkert å se på og er smidigere å kontrollere enn noen gang tidligere, og fremstår absolutt som et spill anno 2011.

Etter å ha spilt meg igjennom Ocarina of Time 3DS sitter jeg igjen med den varme, lodne følelsen av ren, skjær spillglede. Det er spill som dette som gjør at vi gjør det vi gjør.

Dom 3DS: 10/10 GENIALT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DS på Gamer.no.

Les også
Anmeldelse: Pac-Man Party 3D (3DS): Hold deg lang unna dette spillet!
Les også
Resident Evil: Revelations (3DS): Dette vil skremme vannet av deg
Les også
Spill delt fullskjerm på 3D-TV: Disse spillerne ser hvert sitt bilde på samme TV
Les også
Gled deg til desse spela i i august
Les også
Anmeldelse: From Dust: Dette spelet er heilt unikt
Les også
Grille eller spille i sommer?
Les også
De 5 beste eventyrspillene akkurat nå
Les også
Kommentar: Jeg elsker Nintendo 3DS
Les også
KOMMENTAR: Jeg hater Nintendo 3DS
annonse
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading