Til hovedinnhold

Test: Hamburger som høres

De fleste av oss kjenner noen som synes det er gromt å spille musikk på full pinne fra telefonens innebygde høyttaler. Resultatet er sjeldent underholdende for andre enn den som har valgt musikken.

Fysiske og kognitive aspekter ved lyd

Lyd består av mange faktorer. Musikkens frekvensområder, volum og tempo skal kunne reproduseres av spilleren via en eller flere høyttalere. Øret vårt skal være fysisk skikket til å registrere de ulike nyansene i lydbildet, og hjernen vår skal tolke de sanseinntrykkene øret registrerer.

Underveis passerer lyden ulike støykilder og filtre. Når musikken spilles opp igjen i hodene våre vil vårt syn på musikken være preget av hva vi faktisk evner å høre, men også hvilke assosiasjoner lyden gir. Det er det som gjør det mulig for enkelte å elske musikken tvers igjennom den metalliske skurringen fra en mobilhøyttaler.

Likevel er det greit å kunne øke lytteopplevelsen en smule. Vi foretrekker nok at folk gjør det ved å investere i et komfortabelt hodesett.Men det finnes altså andre løsninger også, som dockingstasjoner av ymse slag.

Mono

Men nå kommer også en billig løsning for den som liker å være mobil. Høyttaleren Hamburger Speaker fra TeleD består av en liten mono-høyttaler som kobles til mobiltelefonen med en medfølgende 3,5mm jack-kabel. Til høyttaleren hører også et par adaptere som gjør det mulig å bruke høyttaleren med telefoner som har 2,5mm jack, eller med en Sony Ericsson-mobil uten 3,5mm jack.

Høyttaleren er oppladbar (lades via USB) og kan spille i 2 timer på full guffe. Skrur du lyden ned kan den spille i opptil 8 timer på en lading.
Maksimal utgangseffekt er 2,2W, så forvent ikke all verden av lyd.

Konklusjon

Vi har testet høyttaleren, men er litt usikre på hvordan vi skal beskrive resultatet. Mest rettferdig er det kanskje å si at du får det du betaler for. Hamburgeren koster nemlig under 200 kroner. Andre vil kanskje hevde at høyttaleren støyer som de innbygde mobilhøytalerne, bare på høyere volum.

Men det er heller ikke helt sant. Lyden i høyttaleren gir mobilmusikken litt mer bass enn de innbygde høytalerne klarer, i alle fall om du åpner burgeren så det 36mm store høytalerelementet får litt arbeidsrom.

Etterpå kan du presse burgeren sammen, låse topp mot bunn og gjemme dingsen i bukselomma.

Artig er den i alle fall.

Mer om
annonse