Til hovedinnhold

Test: Avantalk Pioneer stereohøyttalere til mobilen

Dette høyttalersettet kobles til mobiltelefonen via mobiltelefonens bluetooth-forbindelse, og fungerer både som høyttalere for musikk og radio, eller som håndfrienhet med innbygget mikrofon.

Høyttaleren kommer med en fot som kan vippes rundt slik at hele høyttalersettet blir lite og lett å ta med seg. En egen tøypose gir ekstra beskyttelse om settet skal pakkes med i bagaasjen. Høytaleren drives av fire standard AA-batterier (følger ikke med), eller via medfølgende strømadapter.

Batteriene lar seg ikke lade mens de står i høyttaleren. Det er derfor å anbefale at du tar dem ut dersom du bruker strømkabelen.

Stereo

Man kan ikke vente all verden av lydkvalitet i et sett som dette. Vi snakker tross alt ikke om noen ghettoblaster eller boombox. Avantalk BT SP-200 er en personlig høytteler for skrivebordet.

Høyttaleren kan pares med flere mobiltelefoner, men vil naturlig nok bare være aktiv med en om gangen. Tilkoblingen til mobiltelefon er enkel, og som andre Bluetooth-sett husker den siste tilkobling dersom du tar telefonen med deg og kommer tilbake igjen.

Her er støtte for A2DP (stereo), HF (handsfree) og AVRCP (kontrollfunksjoner). I praksis betyr dette at vi kan spille musikk med mulighet for å bytte spor, regulere volum og besvare innkommende anrop uten at vi behøver å ta telefonen opp av lommen.

Vi testet løsningen med litt forskjellige mobiltelefoner uten at vi fant noen problemer med dette.

Konferanse

Settet kan brukes som konferansetelefon, men helst bør alle som skal delta i samtalen sitte foran høyttaleren. Lydkvaliteten ved samtale er god, men når vi legger til støy i lokalet opplever vi noen ganger at settet ”klipper” lyden.
På baksiden er det inngang for 3,5 mm audio jack, og en han til han lydkabel følger med. Det betyr at vi kan koble til andre typer musikkspillere med standard jack linje- eller hodetelefonutgang. Men det er bare når vi kobler via Bluetooth at vi har tilgang til kontrollfunksjonene via betjeningsknappene på høyttaleren.
Settet kan også kobles trådløst til en PC eller MAC med Bluetooth, og brukes som høyttaler og mikrofon for ulike applikasjoner.
BT SP-200 har mange av de samme egenskapene som CK811, som vi har testet tidligere.
http://www.mobilen.no/artikler/stereo_bluetooth_reisehoytalere_/81203&o=20
Forskjellene er at CK811 kunne lades opp, og at den kom med magnetfeste til bruk i bil. Til gjengjeld er CK811 litt dyrere, og den kan ikke bruke standardbatterier.
Avantalk BT SP-200 har også bedre mikrofon, mens lydbildet er omtrent det samme. Distributør er Mirakel Data, som selger settet for kr. 899,- på sine nettsider.
BT SP-200 grei løsning som holder til en solid firer på vår terning.


Testen ble første gang publisert 26. oktober 2009.

Mer om
annonse