Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestCanon PowerShot S100

Et lommevennlig kamera med finesser

24mm vidvinkel, 5x zoom og FullHD videoopptak

[Akam.no]: S100 er laget for dem som ønsker et entusiastkamera i lommeformat og vi synes Canon har lykkes bra med det. S100 bygger videre på tidligere S-modeller som S90 og S95 som allerede var bra og populære kameraer. I S100 er kamerahuset justert litt, og heldigvis til det bedre. Overflaten er litt ru og lettere å holde enn på forgjengerne og en liten plaststripe på forsiden og bidrar også til at et ganske kompakt og nesten firkantet kamera sitter ganske bra i hånden.

Smått er godt

S100 har ikke like mange knapper og kontrollhjul som storebror G12, men er da også et mye mindre og lettere kamera. Kontrollringen rundt objektivet fungerer veldig bra og har en standardfunksjon avhengig av modusen til kameraet. Standardfunksjonen kan overstyres hvis man ønsker det.

Labert batteri

Det er alltid et forbedringspotensiale og heller ikke S100 er perfekt. Batterikapasiteten er lavest i klassen, ergonomien er bra i forhold til størrelsen, men naturlig nok ikke på nivå med for eksempel Canon G12 eller Nikon P7100. Bildekvaliteten er stort sett veldig bra for et kompaktkamera, men i vidvinkelområdet skulle vi gjerne sett bedre kant- og hjørneskarphet. Objektivets lysstryke er bra på vidvinkel, men F5.9 på full tele er svakt.

Mange av svakhetene til S100 skyldes at kompakte mål har hatt høyest prioritet og det er vanskelig å gjøre noe med disse uten at kameraet også blir større. Ventetiden mellom to bilder burde det imidlertid være mulig å gjøre noe med for S100 lagrer to bilder i sekundet i seriebildemodus og da virker to sekunder mellom to bilder i enkeltbildmodus unødig lenge. Det holder i vanlig bruk, men vi hadde forventet litt bedre hastighet på et entusiastkamera.

Et greit kompromiss

Totalt sett er Canon S100 et meget bra alternativ for den som ønsker et minst mulig kamera med gjennomgående bra bildekvalitet og ikke minst RAW-støtte og full manuell kontroll. Canon har måttet gjøre en del kompromisser for å få kameraet så lite, men S100 er uansett et kamera som fortjener en Akam anbefaler utmerkelse.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Canon PowerShot S100 på Akam.no

Finn gode priser på Canon PowerShot S100 i Prissøk

Andre kameraer som ligner

Canon S95: Forrige generasjon fra Canon. Omtrent like lite, mindre zoomområde og færre funksjoner, men et godt alternativ så lenge det selges til en mye lavere pris.

Fujifilm X10, Olympus XZ-1, Panasonic LX5 og Samsung EX1: Større, men med bedre blender i teleområdet, blitssko, bedre batterikapasitet og mulighet for søker (ikke EX1, innebygd på X10). Til dels litt bedre ergonomi.

Canon G12 og Nikon P7100: Mye større, bedre ergonomi, blitssko, innebygd optisk søker, flere knapper og ratt for enklere og raskere betjening, vribar skjerm og bedre batterikapasitet.

annonse