Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestCreative Aurvana ANC

Kan du få i pose og sekk for 1400 kroner?

Vi tester Creatives nye Bose-utfordrere.

Ligner på Boses øreklokker

Hører du på musikk på farten står antagelig aktiv støykansellering høyt på ønskelisten. Med denne funksjonen stenger du mye av den plagsomme støyen ute fra hodeklokkene dine.

Bose har lenge vært markedsledende på nettopp slik støyfjerning. Og for kun få dager siden testet vi selskapets nye QuietComfort-modell som nå har blitt trådløs – en modell som viste seg å befeste Bose som kongen på haugen når det kommer til nettopp støykansellering.

Nå har vi imidlertid fått inn en interessant utfordrer, nemlig Creative Aurvana ANC. Vi har fra tidligere god erfaring med Creative sine ørepropper, og nå er det et nytt hodesett med aktiv støykansellering som står på menyen – og de koster deg under 1400 kroner i skrivende stund – altså under halvparten av QC25-modellen til Bose.

Creative Aurvana til venstre, og Bose QC25 til høyre
Creative Aurvana til venstre, og Bose QC25 til høyre

Ser ut som en slektning av QC-produktene

Ut av esken er det lite tvil om hvem Creative har latt seg inspirere av med sine nye Aurvana-modell. De er nemlig overraskende like QC25, selv om det er en del forskjeller i byggekvaliteten.

I hendene kjennes ikke Aurvana ANC like solide ut, og overflaten på plasten er noe mer blank. Bøylen minner oss faktisk om den Bose brukte på sine QC15-modeller. Det betyr altså at bøylen stikker noe ut på sidene av hodet.

En annen ting som differensierer Creatives modell fra QC25 er fargene på klokkene. Aurvana ANC har nemlig en krommet overflate på klokkene. Vi vil vel ikke si at hodesettet er direkte stygt med krom, men de gir hodesettet et billigere utseende enn nødvendig etter vår mening.

Utover dette innehar disse modellene den samme type av- og på-bryter som konkurrenten fra Bose – dog flyttes denne knappen opp og ned i stedet for sideveis når du skal slå støykanselleringen på.

Vektmessig stopper vektnåla på 175 gram inkludert kabelen.

Batteriet sitter bak på innsiden av den ene klokka.

God batteritid

En ting som som skiller seg litt ut er hvordan du setter inn batteriet i klokkene. Mens Bose har en liten luke du setter AAA-batteriene ned i, har Creative løst det på en litt annerledes måte.

Du vrir nemlig den krommede overflaten på den ene klokken til siden, og vips så kommer batteriet til syne. Med et nytt batteri kan du belage deg på mye bruk før du trenger å skifte på nytt.

Creatrive oppgir nemlig 40 timers bruk på et batteri, og etter å ha testet dette hodesettet over en periode, må vi si at det viser seg å stemme ganske bra. Vårt testeksemplar ga oss rundt 38 timer med bruk, noe som jo er tett på det produsenten lover.

Bøylen er også noe mindre polstret enn hva tilfelle er på Boses konkurrent.

Har noen designproblemer

Selv om Aurvana ANC ligner en del på Boses støykansellerende hodetelefoner, er det fortsatt en stykke igjen til de kan skilte med den samme komforten.

For det første er verken polstringen på bøylen eller rundt klokkene like gode, selv om skinnet rundt sistnevnte er ganske så mykt, har den ikke de samme egenskapene til å føye seg rundt hodet.

Samtidig så er klokkene en god del mindre inni, og det betyr at undertegnede ikke får ørene innenfor polstringen. Og det viser seg at jeg ikke er alene om dette på bruket. Flere andre kommenterer det samme når vi får flere til å prøve klokkene på.

Det betyr igjen at klokkene lekker en del lyd til omgivelsene, mye fordi det ikke er tett mellom klokkene og hodet. Samtidig så kommer ørene i klem på sidene. Det gjør også at komforten ikke er i nærheten av det samme nivå som for eksempel QC25.

Creative Aurvana ANC
4
Svakt

Creative Aurvana ANC

Fordeler

 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Ok støykansellering
 • Krysse av
  Lette
 • Krysse av
  Fanger opp stemmer under samtaler godt
 • Krysse av
  Hyggelig pris

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ullen lyd med lite detaljer i lydbildet
 • Bytt
  Mister mer og mer dynamikk jo høyere du spiller
 • Bytt
  Gir en del bakgrunnsstøy under samtaler
 • Bytt
  Dårlig komfort der klokkene blir for små til å få øret innenfor
 • Bytt
  Lekker lyd til omgivelsene