Tek.no

Test Creative Aurvana In-Ear3 Plus/ 2 Plus

Aurvana er nirvana for ørene

Ren nytelse for oss som ikke utstår basstunge ørepropper.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Hvor spennende kan egentlig et par øreplugger bli? Veldig spennnende, spør du oss etter at vi de siste ukene har fått tilbringe mye tid sammen med Creatives oppdaterte Aurvana in-ear3 Plus.

Mens proppene som følger med smarttelefonen din så visst letter timene på tog og buss, og fint kan gjøre undre for treningsøkten, er det noe spesielt med Aurvana 3 Plus som gjør at en nærmest ser frem til pendlingen eller den nødvendige joggeturen. Magi? Neppe, fenomenet skyldes nok heller høy fokus på lydkvalitet og design.

Det som imponerer sånn med Creatives øreppropper er måten de serverer låt etter låt på med en varme og dynamikk som vi sjelden hører fra in-ear-propper.

Mange vil nok påpeke at Creatives Aurvana 3 Plus koster «litt ekstra». De bikker godt over den tusenlappen mange har som en øvre grense for investering i det som kanskje mest av alt kan kalles reiselyd. For tradisjonellt er det jo slik at en ofte anbefaler gode hodetelefoner med store komfortable puter til den gode lydopplevelsen hjemme i lenestolen, og små mer hendige ørepropper til ulike «transportetapper» vi har i hverdagen. Med Aurvana 3 Plus endrer dette seg. Creative har her lagt sjelen sin i å lage ørepropper som vi, om vi ikke hadde visst bedre, godt kunne tatt for å være hodetelefoner ut i fra lyden de produserer å dømme.

Creative Aurvana in-ear3 Plus, med Aurvana in-ear2 Plus øverst i bildet. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Engasjerende lyd

Aurvana in-ear3 Plus med silikonpropper. Foto: Creative

Aurvana 3 Plus drives av doble balanserte armaturdrivere som tar seg av diskant- og bassgjengivelsen. Disse gir vokaler og mellomtone ekstra godt med plass og du kan klart skille mellom alle nyanser i stemmer og ulike instrumenter. Fokuset ligger på mellomtonen og oppover, noe som absolutt ikke er oss i mot – snarere tvert imot – men ved et par anledninger merket vi oss en litt overivrig og skarp diskant. Denne fører til at du tidvis kan bli litt trett i ørene og nødt til å senke volumet avhengig av hvilken type musikk du lytter til.

Proppene virker ellers hele tiden å ha stålkontroll på låtene vi kaster på dem, og uansett musikksjanger fremheves de riktige elementene til enhver tid. Lydbildet er svært engasjerende, varmt og luftig, noe det ikke går an å mislike etter vår mening.

Bassen har Aurvana 3 Plus også full kontroll over. Den er svært presis, og best av alt, den er noe tonet ned. Dette lar deg nyte favorittene dine uten at det føles som et trykkluftbor jobber seg gjennom skallen din.

Når det kommer til samtalekvalitet er denne ypperlig. Det skal likevel sies at undertegnede aldri blir komfortabel med å snakke mens ørene er proppet igjen av lydisolerende silikon, så om dette også gjelder deg vet du hvordan ståa er også i dette tilfellet.

Elegant design

Nylonkabelen gjør det litt lettere å nøste opp i floker. Foto: Creative

Byggkvaliteten oppleves som ganske god. Kabelen er hakket tykkere enn på forgjengeren, Aurvana 3, og har fått et beskyttende nylontrekk som både er med på å redusere friksjon samt sjansen for at ledningen floker seg. Det er også lettere å rette ut floker igjen om den likevel gjør rampestreker i lommen.

I tillegg virker termineringen mer solid enn hos de aller rimeligste proppene. Vi liker også at termineringen mot lydkilden er vinklet og ikke gjør så mye ut av seg størrelsesmessig.

Enkelte in-ear-propper gir fra seg plagsom mikrofonstøy om du kommer borti ledningen, men hos Aurvana 3 Plus er ikke dette et problem.

Mediakontrolleren, med sin justerbare volumbryter og play/pause-knapp er også en kjekk og enkel sak å forholde seg til. I tillegg til å styre musikkavspilling kan du plukke opp samtaler ved hjelp av et trykk på play-knappen.

Det følger med et sett ulike propper, et reiseetui, flyadapter og en rensepinne med Aurvanaene. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

For å bære Aurvana 3 Plus riktig, slik at de relativt store proppene ikke står flere centimeter ut av øret ditt, må du tre kabelen i en løkke over øret.

Om du ikke er vant med denne måten å sette inn proppene på har du noen rare og klønete situasjoner å se frem til, men når du får teken på det knipper du dem på plass raskt og slik at de sitter komfortabelt i timesvis av gangen.

For å holde vekten nede – Aurvana 3 Plus veier bare 15 gram – har Creative gjort det enkelt og gått for plast over det hele. Proppene ser likevel virkelig smekre ut med sin elegante og tidsriktige krom/bronse-utførelse.

Måten de sitter i øret får dem til å se skikkelig stilige ut, og det at de er relativt store gjør ikke noe, for de forsvinner inn i øret og utnytter plassen de finner der godt.

Vi er alle forskjellige i øret. Derfor følger det med hele tre alternative silikon-propper i ulike størrelser og ett par i skumgummi.

Ifølge Creative stenger sistnevnte ute 98 prosent av all omgivelsesstøy, og selv om vi ikke får målt dette kan vi i alle fall være med på at de er fine å stappe i ørene for å få fred. Er du ute etter propper som blokkerer ute så godt som all lavfrekvent støy, være seg flydur eller høytrykksbor, da skal du imidlertid heller rette interessen mot Bose QuietComfort 20i.

Lyden fra silikonproppene virket hakket bedre enn skumgummi-alternativet, og vi merket lite til at sistnevnte propper dempet ekstern støy spesielt mye bedre enn silikonproppene, så forskjellen kan i beste fall sies å være minimal.

Helt privat

Du kan godt ha hemmeligheter med Aurvana 3 Plus, de forblir mellom dere.

Her er det nemlig bare å blåse på det remmer og øreganger tåler, enten du har en skjult forkjærlighet for «Rosa Helikopter» eller en annen gammel slager du ikke engang har fortalt kompisene om, for ikke en eneste røpende note kan høres av de utenforstående, altså de som ennå har til gode å oppleve et par gode in-ear ørepropper som Aurvana 3 Plus er.

Konklusjon

Når det skal konkluderes må en nesten titte bort på prislappen. Vi vet allerede at Aurvana 3, Aurvana 3 Plus sin forgjenger – som blant annet leveres uten mikrofon, mediakontroller og nylonkabel – koster omtrent 1000 kroner. Creative skal imidlertid ha en del mer for den nye Plus-utgaven, som har en anbefalt utsalgspris på 1400 kroner men som for tiden koster litt mer i nettbutikkene. Kanskje et par hundringser for mye spør du oss, i alle fall når en vet at forgjengeren har omtrent identiske lydkvaliteter. Sammenligner en med konkurrerende propper, utover Aurvana-familien, er imidlertid ikke prisen like avskrekkende.

sitat"– De får nærmest all type musikk til å bli god"

Det er en ganske merkbar mangel å ikke ha kontroller på kablen i dag og det kan være verdt de ekstra kronene om du uansett skal skaffe deg et par vellydende ørepropper – for at Aurvana 3 Plus er nettopp det, det er det ingen som helst tvil om.

Det kanskje skumleste med Aurvana 3 Plus er at de får nærmest all type musikk til å bli god. Derfor, om du føler deg oppdagelseslysten og klar for å entre den klassiske musikkscenen eller vil slå på stortrommen med jazz, elektronisk musikk eller hva det skal være, da kan Aurvanaene gi deg en «flying start».

Du som bruker øreproppene som fulgte med smarttelefonen din vil få en virkelig aha-opplevelse om du skifter dem ut med et par Aurvana 3 Plus, mens du som allerede har et par ok in-ear propper fristes til oppgradering med en virkelig engasjerende musikkopplevelse med fantastisk diskant, klare mellomtoner og spesielt fremtredende vokaler. Creative skriver at Aurvana leverer musikk i studiokvalitet. Her er vi til dels enige, for med et par Aurvana 3 Plus i ørene føles det som å være til stede på sin helt egne intimkonsert med hvem du nå skulle være interessert i den slags med. Artisten er inne i hodet ditt, og det med en varme som vi setter mer og mer pris på jo mer vi lytter med dem. Creative skal også berømmes for å holde bassen under stålkontroll og med det hindre at du får hjernebank når volumet etter hvert glir oppover.

Aurvana in-ear2 Plus. Foto: Creative

NB: Vi har også testet Aurvana 3 Plus’ lillebror, Aurvana 2 Plus. Disse proppene er noe enklere, både når det kommer til lydkvalitet og byggkvalitet, men koster også en del mindre.

Du får totalt sett mer engasjerende lyd, og nylontrukket kabel med Aurvana 3 Plus, men lillebroren hevder seg i alle fall milevis over ørepropper i 300- til 400-kronersklassen som du kanskje oppgraderer fra. De har fokus på stort sett det samme som storebroren, hvor mellomtone og diskant låter svært rent og lydbildet er varmt og høyoppløst mens bassen også oppfører seg eksemplarisk på en litt tilbaketrukken måte. Om du ikke har tenkt å bruke godt over tusenlappen på øreplugger er Aurvana 2 Plus et svært godt kompromiss som du neppe vil angre.

Vil du ha enda bedre passform eller støydemping? Da kan formstøpte ørepropper være et lurt valg, men de koster også en del mer. Her finner du testen av M-Fidelitys HF-3-propper »

Creative Aurvana In-Ear3 Plus
9
Imponerende
Anbefalt

Creative Aurvana In-Ear3 Plus

sitat"Varm, luftig og engasjerende lyd som bør oppleves."
 • Krysse av
  Fantastisk lyd
 • Krysse av
  Bassen banker ikke hull i hodet ditt
 • Krysse av
  Demper støy utenfra
 • Krysse av
  Lekker svært lite lyd
 • Krysse av
  Elegant design
 • Krysse av
  Flokefri og støyfri ledning
 • Krysse av
  Sitter godt i øret
 • Bytt
  Litt dyre
 • Bytt
  Tidvis skarp diskant
Les også
Creative Aurvana ANC: Kan du få i pose og sekk for 1400 kroner?
Les også
Shure SRH1540: Overgår alle hodesett vi har testet
Les også
Skal fikse mini-jacken
Les også
M-Fidelity HF 3: Skreddersydd godlyd til mobiltelefonen
Les også
Utseendet er ikke alt
annonse

Les også