Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestLucidSound LS30

Et av de beste hodesettene vi har testet

Kombinerer knallgod lydkvalitet og eksklusiv design – og de koster ikke skjorta.

Design og knapper »

Et godt hodesett er essensielt når du skal spille. Både for å holde støyen fra omverden ute, og for at omverden skal skånes for musikk og skytelyder. Samtidig gjør det jobben enklere med å høre detaljer i lyden til spillet du spiller.

Ofte er hodesett som er skreddersydd for oppgaven utformet for å fange til seg oppmerksomhet rent utseendemessig. Alt fra skrikende farger til LED-lys i alle fargenyanser kan prege slike hodesett.

Dette kan ikke sies om vår nyeste kandidat på testbenken. Nykommeren LucidSound LS30 har siktet seg inn mot et eksklusivt design. Mannen bak dette nye produktet, Chris Von Huben, er nok mest kjent for å stå bak hodesett-merket Tritton.

Disse klokkene fra LucidSound skriker kvalitet

LucidSound LS-30

LucidSound LS-30
8
Meget bra

LucidSound LS-30

sitat"Til prisen er disse et godt valg om du er på jakt etter trådløse hodetelefoner "

Fordeler

 • Krysse av
  Eksklusiv design
 • Krysse av
  God komfort
 • Krysse av
  Enkel å bruke
 • Krysse av
  Kan brukes mot de fleste plattformer og konsoller
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  God lydkvalitet
 • Krysse av
  Ikke en avskrekkende prislapp

Ting å tenke på

 • Bytt
  Funksjonene på knappene kunne vært mer logisk
 • Bytt
  Mikrofonen henger ikke helt med resten av designen
 • Bytt
  Mikrofonen gir noe spede stemmer

Ofte pleier kombinasjonen av god lyd og eksklusiv design bety at prislappen blir dertil hårreisende. I skrivende stund koster de deg rett under 1500 kroner – med andre ord ganske så spiselig.

Vakkert utformet

Med sitt nye merke, LucidSound, ønsker altså Huben å lage et hodesett med en eksklusiv design. Og vi kan bare bøye oss i hatten først som sist.

Ut av esken er det et kompakt og stilfullt hodesett som møter oss. Klokkene er av typen som sitter på utsiden av ørene dine. Det som er blikkfanget til dette hodesettet er nedre del av bøylen som holder klokkene på begge sider.

Designet på LS30 faller virkelig i smak hos oss.

I toppen av bøylen er det middels mye polstring, som er trukket i skinn med et kledelig rutemønster. Bøylen er ganske lav, og overgangen mellom selve bøylen og justeringen av den er også liten og nett.

Selve klokkene har en ren overflate hvor en rekke knapper er nøytralt plassert uten å ta oppmerksomhet. Fronten av klokkene har et lokk som kan minne om en miniatyr-vinylplate med en LS-logo i midten. Alt er utformet nokså nøkternt samtidig som det gir deg en god kvalitetsfølelse.

Bøylen har et stilig rute-mønster.

Det eneste som faller litt utenfor når det kommer til designen er selve mikrofonen. Den kan enkelt tas av, men ser litt puslete og «ordinær» ut på det ellers så stilrene utseende. Et pluss er dog at den har en liten diode på seg, slik at du enkelt kan se når mikrofonen er deaktivert.

Passer til det meste

Et av fordelene med LS30 er at de kan brukes på både PS4, Xbox, mobiler og til dels PC, ifølge produsenten selv. Det eneste du trenger å gjøre er å koble USB-dongelen til en av konsollene, og sette en optisk kabel mellom denne og dongelen.

Vi prøver på både Xbox og PS4, og dette fungerer helt utmerket. Det gjør det også tildels på PC. Du kobler til USB-en, og med litt knot så snakker de to sammen. Det eneste vi trenger å gjøre er å sette i USB-dongelen først, la Windows legge inn drivere, så koble dongelen til på nytt før vi melder den og hodesettet sammen.

Vi testet også hodesettet mot mobilen ved å søke den opp. Dette gikk enkelt å koble sammen.

Har alle knappene du trenger

Knappene er gode å bruke, men ikke like logiske i bruk.

På selve hodesettet har du alle kontrollene du trenger. Mange av disse har LucidSound gjemt godt.

Langs med den venstre klokken finner du en beskjeden knapp. Denne bruker du for å slå hodesettet av og på. Dette indikeres ved hjelp av en liten diode som sitter på oversiden av knappen.

En tilsvarende knapp finner vi også på den andre klokken. Plassert på samme tilsvarende sted. Denne står merket med EQ, og som forkortelsen indikerer så er dette en knapp som lar deg velge mellom tre ulike lydmoduser. Den ene er nøytral, mens den andre tilfører mer bass til lydbildet. Den siste modusen gir deg både mer bass og mer diskant.

I tillegg har den fire ekstra knapper, to på hver klokke. Overflaten der logoen sitter er nemlig en stor knapp, og plast-ringen som sitter rundt denne overflaten er også et justeringshjul.

Dette fungerer i praksis veldig greit med tanke på å justere ting mens du spiller. Dog skjønner vi ikke helt logikken bak plasseringen av de ulike funksjonene.

For på den venstre klokken har nemlig den store knappen en mute-funksjon for lyden, samt at ringen lar deg justere hvor mye du hører av din egen stemme fra mikrofonen.

På den andre klokken er det en mute-funksjon for mikrofonen, samt volum for selve lyden. Dette brukte vi litt tid på å vende oss til. For oss hadde det vært mer naturlig om mute-funksjonen for mikrofonen satt sammen med justeringen av mikrofonen, og volumkontrollen for lyden sammen med mute-funksjonen av lyden.

LucidSound LS-30
8
Meget bra

LucidSound LS-30

sitat"Til prisen er disse et godt valg om du er på jakt etter trådløse hodetelefoner "

Fordeler

 • Krysse av
  Eksklusiv design
 • Krysse av
  God komfort
 • Krysse av
  Enkel å bruke
 • Krysse av
  Kan brukes mot de fleste plattformer og konsoller
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  God lydkvalitet
 • Krysse av
  Ikke en avskrekkende prislapp

Ting å tenke på

 • Bytt
  Funksjonene på knappene kunne vært mer logisk
 • Bytt
  Mikrofonen henger ikke helt med resten av designen
 • Bytt
  Mikrofonen gir noe spede stemmer