TestBose QuietComfort 35

Kongen av støykansellering har blitt trådløs

Vi har testet Boses nye hodetelefoner – QC-35.

Trådløs komfort

Vi nordmenn blir stadig gladere i å høre musikk på farten. Til og fra jobb ser du mennesker med hodesett på seg uansett hvor du snur deg. En av de mest populære klokkene er Bose QuietComfort 25.

Produktet har en meget god støykansellering – i tillegg til at de er komfortable å ha på seg over tid. Lyden er god, og dette gjør hodesettet til en komplett pakke for deg som er mye på farten.

Dog er dette et hodesett som kobles til telefonen din med kabel. Samtidig som Apple tilsynelatende går med planer om å droppe hele jackporten på sin kommende iPhone-modell, kommer selskapet nå med en ny modell.

Den nye modellen har fått navnet QuietComfort 35, og har funnet veien til vår testlab. Klokkene har arvet mye fra dagens populære QC25-modell, men har i tillegg nå blitt oppladbar – og ikke minst trådløse.

I skrivende stund ligger disse klokkene rett under fire tusen kroner, altså betaler du rundt en tusenlapp ekstra for å slippe ledningen.

Her har du QuietComfort 15 (venstre), QuietComfort 25 (Midten) og den nye QuietComfort 35 til høyere.
Her har du QuietComfort 15 (venstre), QuietComfort 25 (Midten) og den nye QuietComfort 35 til høyere.

Ingen store overraskelser på utseendet

Ut av esken byr ikke Bose på noen store overraskelser. Utformingen til QC35 er omtrent identisk med lillebror QC25, og eksemplaret vi har foran oss er såkalt sort på sort i fargen. Denne kombinasjonen kan kanskje virke ny, men etter vår erfaring er dette den samme kombinasjonen du får på QC25 sin spesialutgave for Apple-telefoner.

Den største forskjellen finner vi på bøylen. Mens QC25 har stoff på oversiden, har QC35 fått syntetisk skinn i stedet. Har du en hvit utgave av QC25-klokkene, har du nok opplevd at disse er forholdsvis mottakelige for skitt over tid. I så måte tror vi overgangen til skinn vil gjøre dette problemet mindre.

Ellers er batteriluken borte til fordel for et innebygget batteri, samt at undersiden av klokkene nå huser en micro-USB-port. Med denne lader du opp klokkene, og en diode ved siden av volum-knappene avslører hvor i ladesyklusen enheten befinner seg.

I tillegg til at du har en svar-knapp i midten av volumknappene som du enten kan ta innkommende samtaler med, eller bruke til å pause musikken du hører på. Holder du den inne får du kontakt med Siri dersom du har en iPhone, eller tilsvarende tale-funksjon fra Google om du har Android.

Knappene og USB-porten finner du på den høyre klokken.

God batterikapasitet

QC35 kan altså skilte med trådløs overføring, som skjer ved hjelp av de nyeste versjonen av Bluetooth-plattformen. En av fordelene med denne er at du får overført bedre lydkvalitet enn tidligere, samtidig som batteriforbruket er lavere og rekkevidden bedre.

Om du bruker den trådløse funksjonen kan du belage deg på rundt 20 timer med bruk med støykanselleringen aktivert. I praksis viser dette seg å stemme ganske så bra. Vi lot klokkene spille på høyt volum over ti timer, og da indikerte klokkene at det var 50 prosent kapasitet igjen.

Når du slår på klokkene møtes du av en stemme som forteller deg status for batteriet, og ikke minst hvilken enhet som klokkene pares sammen med. Når du slår av klokkene kommer det bare en kort lyd. Vi må si at informasjonen du får når du slår de på er mer til nytte enn hva det er til irritasjon, og at Bose har klart å balansere dette godt.

Ser vi nærmere på rekkevidde så er også dette absolutt godkjent. Her i våre lokaler kunne vi fint legge fra oss telefonen i den ene enden og høre på musikk uforstyrret i den andre enden, som er omlag 35-40 meter unna hverandre. Dog begynner lyden raskt å klippe om du beveger deg slik at det kommer for eksempel vegger i mellom deg og telefonen.

Klokkene kan også brukes kablet, og dropper du den trådløse overføringen går brukstiden på støykanselleringen opp til 45 timer. Skal du for eksempel benytte deg av underholdningen på flyet, må du ha denne kabelen tilgjengelig.

Skulle batteriet ta slutt kan fortsatt bruke hodesettet kablet, men da mister du altså støyreduksjonen, samt at lyden blir langt dårligere.

Klokkene er gode å ha på seg, men kan fort bli litt varme på å ha på seg over tid.

Kan bli litt varme å ha på seg

En av styrkene til Boses støydempende klokker er komforten, og QuietComfort 35 er intet unntak. Putene på klokken er både myke og tilpasningsvennlige, og er meget gode til å stenge støy fra omverden ute.

Samtidig er QC35 omtrent like lette som dagens trådbaserte modell, hvor en rask kontroll på vektskåla viser at QC25 er syv gram lettere inkludert kabelen. Ergo har Bose klart å holde vekten nede selv om klokkene har fått et integrert batteri og mottaker.

Komforten er viktig med tanke på hva disse klokkene er bygget for; lange flyturer hvor støy skal elimineres. Dog er det et lite problem. Skinnet rundt klokkene former seg godt etter hodet, og ulempen er at det blir lite lufting til huden innenfor. Altså kan du oppleve å bli ganske varm og «svett» på ørene om du bruker klokkene over lengre perioder i sommervarmen.

Bose QuietComfort 35
9
Imponerende
Anbefalt

Bose QuietComfort 35

sitat"Er du mye på farten er dette en av de aller beste hodesettene du får per dags dato »"

Fordeler

 • Krysse av
  Fortsatt best på støykansellering
 • Krysse av
  God lyd –bedre oppløst diskant enn QC25
 • Krysse av
  Lette og komfortable å ha på seg
 • Krysse av
  God trådløs overføring
 • Krysse av
  Enkle å bruke
 • Krysse av
  Meget god samtalelyd
 • Krysse av
  God batteritid

Ting å tenke på

 • Bytt
  Dyre
 • Bytt
  Blir litt varme å ha på seg over tid