SniktittSony MDR-1000X

Med Sony MDR-1000X skal Sony hive Bose ned fra støy-tronen

Lanserer trådløse hodetelefoner med det de selv påstår er markedets beste støyreduksjon.

Berlin / Tek.no: Sony er en av de store gigantene som lanserer mange nye produkter på messegulvet i Berlin. En av disse heter MDR-1000X, en typebetegnelese som neppe får blodet til å bruse ved første øyekast.

Dette er dog et meget interessant hodesett fra den japanske giganten. Med denne modellen tar nemlig selskapet målet av seg å overta tronen som den beste produsenten av trådløse, støykansellerende hodetelefoner fra Bose. De hevder samtidig at 1000X allerede har den beste støyreduksjonen som finnes.

Ser bra ut

Utformingen er ikke veldig unik, men gir en god kvalitetsfølelse.

Vi ser fort at Sony har jobbet en del med utseende på modellen. Designet kan ikke akkurat kalles banebrytende, men likevel har de klart å lage en hodetelefon som ser og føles strømlinjeformet og kompakt ut.

Det skal sies at designet ikke er hårreisende langt unna konkurrenten fra Bose, men forskjellen er at Sony sine klokker er en anelse mer runde i utformingen.

Utsiden av klokkene er trukket i skinn-imitasjon, og gir designen en liten piff i så måte. På innsiden av klokkene er det komfortable puter, dog er de ikke like myke som hos konkurrenten fra Bose.

Bøylen er også ganske så lik, hvor den er ganske kompakt og strømlinjeformet når du har hodesettet på hodet, og gjør at hodetelefonene sitter relativt godt.

Takler brå og skarpe lyder godt

Klokkene er store slik at hele øret fint får plass inni.

Vi får noen minutter med dette hodesettet, og på den lille stunden vi får teste disse så ser vi og erfarer noen hendige funksjoner.

Det første som slår oss er hvor god støyreduksjonen er. Vi er samlet sammen med en rekke andre journalister og medie-folk, og støynivået er forholdsvis høyt. Likevel filtrer hodesettet mesterlig ut den kontinuerlige støyen.

En annen ting som hodesettet klarer godt er å ta ut brå og skarpe lyder. Vi hører så klart noe av det, men her tror vi nok at Sony takler forholdene bedre enn hva Bose gjør.

Hold hånden over øreklokken for å høre

I tillegg er det noen finesser ved dette hodesettet som vi syns er topp. Om du for eksempel holder hånden din inntil den høyre klokken så senker hodesettet lyden betraktelig, og samtidig aktiveres mikrofonene på utsiden så lyden rundt deg slipper inn. Det kan være en hendig funksjon om du for det meste ønsker å sitte i din egen verden, men vil ha mulighet til å motta en beskjed raskt, eller høre hva togkonduktøren sier over høyttaleranlegget.

Ønsker du å ha delvis frem og ro, si du for eksempel sitter på en flyplass hvor du venter på flyet, så har Sony utviklet en egen modus for nettopp dette. Denne har de kalt Ambient Sound, og trykker du på denne knappen så kan du velge mellom to moduser; normal eller voice.

Med «voice» aktivert skal hodetelefonene bare slippe inn stemmer, slik at du for eksempel hører hva som blir ropt opp på høyttalerne på flyplassen uten at resten av støyen henger med. Vårt førsteinntrykk er at funksjonen ser ut til å fungere ganske så godt. Riktignok er stemmer det som preger støyen i rommet vi befinner oss, men også musikk og annet er på plass, og stemmene er det som trenger igjennom.

Enkel i bruk og har god lyd

Dette er knappene som sitter på hodesettet.

Klokkene har altså kun tre fysiske knapper; av og på, støykansellering og Ambient Sound. Resten av funksjonene, som for eksempel å justere volum, velge neste sang, eller besvare innkommende samtaler, gjøres ved hjelp av berøringer på den høyre klokken.

På den venstre klokken har du i tillegg et eget felt for å ta i bruk NFC, for en enklere oppkopling av hodetelefonene mot for eksempel telefonen din.

Så er det lyden da. Her er jo Bose kjent for å kunne tilby en god lydkvalitet sammen med en effektiv støykansellering. Men her får de nok god kamp av Sony.

Lyden vi får servert er faktisk slettes ikke verst, og er ganske velbalansert mellom bass, mellomtone og diskant. Det eneste vi kanskje savner litt er en enda mer fremtrendene og klar diskant. Lydbildet er nemlig litt annerledes enn hos Bose, hvor det kan virke som enda et par hakk luftigere, samtidig som mer av spekteret er inkludert.

Vi kommer dog tilbake med en test av produktet, så fort vi får tid til å sette oss ned i ro og mak, og ikke minst får samlet QC35 og Sennheiser Momentum sammen med 1000X for en sammenligning.

Samsung er også på messegulvet i Berlin:
Sjekk ut selskapets splitter nye smartklokke

Les også
Creative Aurvana ANC: Kan du få i pose og sekk for 1400 kroner?
Les også
Bose QuietComfort 35: Kongen av støykansellering har blitt trådløs
Les også
Sennheiser Momentum II Wireless: Hodesettet som gir deg i pose og sekk.
annonse