TestCorsair SP2500

Glimrende lydopplevelse

Høyttalersettet fra Corsair gir helt nye mening til kombinasjonen
billig og god lyd.

Design og kabler

Corsair er bedre kjent som minneprodusent enn produsent av lydprodukter. Det ser du ut til at selskapet har tenkt å endre på. Med SP2500 er Corsair i ferd med å sette en ny standard for hvordan kombinasjonen billig lyd skal settes sammen med høy kvalitet.

Design

Dette er vel den største svakheten med dette settet. I en tid der design blir stadig viktigere vil ikke SP2500 sette noen ny standard. Utseendemessig føyer det seg inn i en lang rekke produkter som er kjedelige og lite utfordrende for øyet. Dette er nok også deler av forklaringen på at det kan selges til under to tusen kroner. Vi ville vel foretrukket at man hadde lagt et par kroner ned i å få det litt mer tidsmessig riktig.

Nå skal det sies at dette settet er ment å skulle være tilkoblet datamaskinen og ikke som et innredningssmykke i stua. Til dette finnes det langt penere og ikke minst dyrere løsninger på markedet. Likevel er helt sort plast litt kjedelig i lengden. SP2500 består av to satellitter og en subwoofer. I tillegg er det også en kablet fjernkontrollenhet som vi skal komme tilbake til.

Kabler

Dette pleier gjerne å være svakheten i slike systemer. Mange produsenter utstyrer sine høyttalere med rene sytråder som kabling. Dette gjør ikke Corsair. Satellittene kobles opp mot subwooferen ved å benytte 1,8 meter lange kabler. For dem som er bekymret over lengden skal det nevnes at de er ment å skulle stå i forbindelse med PC-en og dermed skulle det være langt nok.

Problemet er imidlertid at Corsair benytter seg av en firepinners ATX-løsning som koblinger. Dette er i og for seg grei og gir en veldig god kvalitetsmessig løsning. Problemet er at den er helt proprietær. Skulle det skje noe med kablene er du dermed overlatt til loddebolt og egne ferdigheter. Det skulle vært mulig å utstyre slike sett med standardiserte tilkoblinger slik at man enkelt kan erstatte kabler som av en eller annen grunn slutter å fungere som de skal.

Tilkoblingen mot selve datamaskinen skjer ved hjelp av 3,5mm minijack, noe som i og for seg er greit nok, men vi skulle gjerne sett et RCA Phono alternativ.

Størrelsesmessig er settet bra. Satellittene er små og lette å plassere. Litt verre er det med subwooferen som er av det mer plasskrevende slaget. Forutsetter vi at dette brukes i forbindelse med et skrivebord er det bare å håpe at brukeren ikke har alt for lange ben, for denne subwooferen tar mye plass. Til gjengjeld lager den meget god lyd.