Til hovedinnhold

Rå høyttaler for Onkel Skrue

Dave Wilson blir ansett å være en av verdens mest anerkjente høyttalerprodusenter. Wilson Audio er et merke som lager produkter som skal være uten kompromiss når det gjelder lyd og kvalitet, og nå lanserer de WATCH Center Series 3.

WATCH står for Wilson Audio Theater Comes Home, og den nye senterhøyttaleren er den tredje generasjonen av Wilsons high-end-senterhøyttaler WATCH Center.

På konsert i Wien

WATCH Center Series 3 bruker den samme mellomtonedriveren som opprinnelig ble utviklet for Alexandria Series 2. Mellomtonedriveren ble skapt som følge av flere timers lytting til live, uforsterket musikk rundt omkring i verdens konserthaller, da først og fremst i Musikverein i Wien.

Senterhøyttaleren bytter ut den gamle tweeteren med en som tidligere har blitt brukt i Sasha W/P og Sophia Series 3. Tweeteren skal gi større dynamikk i både stor og liten skala, og skal passe bedre overens med mellomtonedriveren.

Ny arkitektur

Center Series 1 og 2 benyttet seg av en sirkulær disk under monteringsbolten – hvor midten av bolten fungerte som en slags guide for å stille diskantmodulen på riktig sted.

Center Series 3 inkorporerer isteden en riflet, firkantet justeringsguide med en avgrenset indikator – noe som skal gi mer presis justering av diskantmodulen.

Lydskjermen i front er vinklet oppover, og dette skal dirigere lyden på en mer korrekt måte til lytterens ører. Dette gjelder spesielt hvis senterhøyttaleren er montert lavt.

I det store og hele består det nye kabinettet til Center Series 3 av materialer som skal minimere resonans og forsterke mikrodynamikk og lavere lyder.

Pris og tilgjengelighet

Wilson Audio WATCH Center Series 3 blir tilgjengelig i USA fra og med 1. juni. Veiledende pris er på rundt 9000 dollar, eller 50 000 kroner.

I Norge blir Wilson Audio distribuert av blant annet Sweetspot Audio. Prisen på forgjengeren WATCH Center er på 89 000 kroner hos dem.

(Kilde: eCoustics)

annonse