Til hovedinnhold

iPhone-høyttaler koster 50 millioner

Noen vil kanskje synes 50 millioner kroner er en drøy pris for en iPhone-høyttaler. Så mye koster det nemlig å kjøpe luksushøyttaleren Organic Harmony i gull.

Internasjonal salgsdirektør i Shape Audio, Svein Arne Sørgård, innrømmer at dette ikke er en høyttaler for hvem som helst. Så lages den da også bare i et begrenset antall. Til sammen skal det bygges 99 eksemplarer i polert bronse, fem i sølv, og en i gull.

Skulptur, lyd og luksus

Høyttaleren er formet som en skulptur, og elementene er plassert i motfase i 180 grader vinkel. Det betyr at du slipper å kjøpe mer enn én slik skulptur for å få stereolyd i stua. Når høyttaleren leveres kommer en lydtekniker og kalibrer den for optimal gjengivelse i forhold til rommet den står i.

– Shape Audio introduserer verden til en ny standard i lydopplevelse – en komplett musikk skulptur støpt i edelt metall som kombinerer håndlaget luksus med førsteklasses teknologi. Organic Harmony inneholder et avansert og integrert lydsystem. Hver Organic Harmony er nummerert og produsert i en eksklusiv “limited edition”, forteller Sørgård.

Vist i Oslo

Høyttalerskulpturen hadde verdenspremiere og ble for første gang vist i Oslo i forbindelse med arrangementet Oslo Lifestyle 2011.

– Vi solgte ingen høyttalere her, men fikk verdifulle kontakter, sier Sørgård.

Det har ført til at høyttalerne nå vil bli markedsført både i London, New York og i Dubai, der tettheten av styrtrike er noe høyere enn på våre kanter. 

– Vi satser ikke på salg via butikk, men vil markedsføre lydanlegget gjennom spesielle medlemsklubber, interiør designere og eksklusive kjøpesentre. Blant annet har vi tegnet avtale med verdens ledende luksus lifestyle gruppe, Quintessentialy, som har 80 000 medlemmer, og som blant annet selger gaver med en snittpris på 40 000 kroner. Vi har også vært i møter med Harrods i London, og vi har allerede fått forespørsler etter gull-versjonen, sier Sørgård.

Harrods har egne lukkede avdelinger for sine mest pengesterke kunder.

iPod

Lydanlegget har ingen egen spiller, men kan spille av musikk fra eksterne enheter som iPhone/iPod, PC eller stereoanlegg.

Skulpturen koster “bare” 510 000 kroner om du går for den 95 kilo tunge bronseutgaven. I sølv veier den 115 kilo og koster 2,43 millioner kroner. Gullversjonen veier 215 kilo 18 karat gull, og er priset til 50,6 millioner kroner. Både sølv- og gullversjonen vil kunne svinge noe i pris avhengig av metallprisene.

Men for noen er pris åpenbart ikke noe problem. To høyttalere er allerede solgt, den ene til Sverige, den andre til en mann i Asia.

Trekkplaster

Nå skal høyttaleren være ett av trekkplastrene til en messe i helgen som sponses av Frontlife i Danmark. Det betyr blant annet at Organic Harmony vil bli vist på TV i forbindelse med reklame for messen.

Organic Harmony kombinerer håndlaget luksus med førsteklasses teknologi. Designen er inspirert av naturen.

Leveringstiden på høyttaleren er seks måneder, men så må du også ha samlet tomflasker en stund for å få råd til både iPod-en og Organic Sound fra Shape Audio.

Se flere bilder av luksus-høyttaleren på Mobilen.no.

annonse