Til hovedinnhold

L. A. Noire - Et av årets mest spennende spill

Av: Lasse Lervik

LONDON (Gamer.no): Det er mange år siden eventyrspillene hadde sin storhetstid, og det er i hvert fall ikke sjangeren man forbinder med sandkasse- og skytespillekspertene Rockstar Games. Det ser likevel ut til at kombinasjonen av de to har full fart mot et av årets mest spennende spill, noe vi kunne fortelle allerede i november.

Comeback for eventyrspillene

Vi har nok en gang tatt turen til Storbritannia for å lukte på det spennende detektivdramaet L. A. Noire, og nå får vi for første gang prøve det med egne hender. Du trenger ikke å være en galing for å synes at drapsetterforsking er spennende saker, og dette spillet kan utvilsomt bli svært viktig for eventyrspillenes posisjon i 2011.

Hårfin balanse

L. A. Noire er en blanding av kjente trekk fra veldig mange spill, men resultatet ser ut til å være helt unikt. Innpakningen er farlig nær et sandkassespill, handlingen leder tankene nærmere et eventyrspill. Balansen skal være hårfin mellom action, gåteløsing og en spennende, intelligent historie. Det vi har sett bekrefter definitivt det.

Den systematiske og kløktige jakten på ledetråder er nær avhengighetsskapende, og det er både utfordrende og givende å se hvilke måter man greier å kombinere de ulike bevisene på. Dette spillet føles ærlig talt ulikt det aller meste jeg har spilt, uten at det mangler den kommersielle appellen og brodden som kan gjøre det til en salgsvinner. Det har enkelt og greit en mengde styrker.

Sikter på gullfuglen

Med lovnader om et formidabelt, tosifret antall timers spilletid er det selvsagt fåfengt å komme med noen bombastisk bedømming av spillets kvalitet etter kun noen timer med spaken mellom hendene. Jeg føler likevel at jeg med sikkerhet kan påstå at Rockstar nok en gang har gullfuglen i siktet. Det begynner vi å bli vant til.

L.A. Noire utgis den 21. mai til Xbox 360 og PlayStation 3. Presentasjonen ble avholdt hos Rockstar i London. De betalte også for reisen dit.

Les hele sniktitten på L.A. Noire på Gamer.no

Les også
De 5 beste strategispillene
Les også
Dataspill vises på filmfestival
Les også
Cities in Motion - Hold busshjulene i gang
Les også
Battlefield 3 - På vei mot noe stort
Les også
Deathsmiles - Ikke la meg dø med en teit mine
Les også
Gled deg til disse spillene i mars!
Les også
Anmeldelse: Back to the Future Episode 2 (PC)
Les også
Anmeldelse: Bulletstorm
Les også
De 10 mest sexy spillfigurene
annonse