Til hovedinnhold

Shift 2: Unleashed (X360/PS3)

På samme måte som forgjengeren, gjør ikke Shift 2 noe helhjertet forsøk på å ta simulatorkronen fra spillene til SimBin, Polyphony og Turn-10. Det er ikke meningen at spillet skal levere noen ultrarealistisk gjengivelse av ekte racing.

Riktig kameraplassering

En av grunnene til at spillet fungerer så godt er kameraet. Nei, jeg snakker selvsagt ikke om «bak bilen»-vinkelen – den er, i de aller fleste bilspill, for pyser. For å virkelig oppleve racingfølelsen og den enorme farten de beste av bilene i spillet kan skilte med, bør du velge førerperspektivet. Kameraet er flyttet helt tilbake til førerens øyne, og rister og beveger seg naturlig etter som det virtuelle hodet gjør det samme.

Fra gatebil til GT-mesterskap

Du starter Shift 2: Unleashed med en helt ordinær gatebil, men det endelige målet er å konkurrere i FIAs prestisjetunge GT-mesterskap. Veien dit er lang og hard, og du skal kjøre mange mil før du får lov til å sette deg inn i en av disse.

Ikke lett

Det er like greit, for selv om Shift 2 kanskje ikke er noen ekte simulator, er det aldri lett. Kontrollene er ekstremt følsomme, og selv den minste feil blir straffet hardt. Det å holde seg på banen kan i seg selv være vanskelig nok, men for å vinne må du ikke bare mestre bilen din, men også banen. Hver sving er en nøtt som må knekkes, med idealspor og perfeksjonering av bremsing og gassing. Selv med visuell hjelp i form av en idealspor-linje på banen kan svingene ta lang tid å mestre – og du vinner ikke før du har kontroll på dem alle.

Krever konsentrasjon

Shift 2: Unleashed er et virkelig intenst spill der du må ha topp konsentrasjon hele tiden, spesielt hvis du kjører en av de mer utemmede bilene det har å by på. Den minste feil, og du ender opp med å surre rundt på gresset mens motstanderne ler og suser forbi.

Alltid underholdende

Spillet har en mengde biler og baner, og for å vinne må du lære dem å kjenne. Det er ikke bare å hoppe ut på en ny bane og forvente å ta medalje, erfaring er nemlig også viktig. Men selv om læringsprosessen noen ganger kan være lang, er den alltid underholdende. Du merker at du blir bedre etter hvert som du lærer svingene å kjenne, og du behøver ikke å vinne for å belønnes med deilige erfaringspoeng.

Tidvis et rått racingspill

På sitt beste er Shift 2: Unleashed noe av det aller råeste jeg har vært borti innenfor racingspill. Men opplevelsen avhenger nok litt for mye av hvilken bil og klasse du kjører, og noen er helt klart tammere enn andre. Dessuten inkluderes nok en gang et kjipt driftemesterskap, som overhodet ikke passer inn, og som ikke er spesielt underholdende heller. Kanskje spillet rett og slett forsøker å favne litt for bredt, i stedet for å fokusere på de tingene det er best på.

Dom PS3 og X360: 8/10 SVÆRT GODT

Finn beste pris på Shift 2: Unleashed i Prissøk.

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Shift 2: Unleashed på Gamer.no

annonse