Til hovedinnhold

Fate of the World - Redd verden i dag

Det finnes knapt et så underrepresentert tema i dataspillmediet som den virkelige nåtiden. Ingen annen periode eller setting er så potensielt kompleks og detaljrik, og ingen er så viktig.

Farlig likt virkeligheten

Men virkeligheten er ofte ikke vakker. Virkeligheten er naturkatastrofer, økonomikriser, undertrykking av hele befolkninger og en klode som ikke takler vår ødeleggelse. Løpet er ikke lagt opp slik at hvis du er flink nok kan du drepe dragen og redde prinsessa. Som oftest kan du ikke lykkes samme hvor hardt du prøver. Slik føles Fate of the World farlig likt virkeligheten.

Minimer skadene

I dette strategispillet skal du nemlig prøve å minimere skadene av global oppvarming, og det er på ingen måte lett. Du må være forberedt på en varmere klode hvor flust med truede dyrearter blir utryddet og hundrevis av millioner dør av sult eller andre katastrofer. Det er din jobb å minimere skadene.

Du er leder for nye Global Environmental Organization (GEO) som kan ta viktige politiske avgjørelser for hele regioner og verdensdeler. Disse kan dreie seg om forskning, samfunnsutvikling, energipolitikk, miljøvern eller til og med avgjørelser rundt sikkerhet og bruk av militær makt.

Viktig tema

Jeg synes Fate of the World har et fantastisk tema. Et tema som bør belyses opp og ned og i mente i dataspillform igjen og igjen. Utvikleren skal også ha tonnevis med ros for å ha laget et modig, viktig, til tider realistisk og tankevekkende spill.

Systemet med kortspillingen er godt og gir fine strategiske muligheter. Detaljhavet spillet hviler på viser også seriøsiteten og arbeidet som ligger bak. Jeg tror mange kan lære noe av et spill som Fate of the World og skulle ønske flere utviklere hadde mot til å lage noe lignende.

Et middelmådig strategispill

Det er likevel umulig for meg å konkludere med noe annet enn at Fate of the World er et ganske middelmådig strategispill. Det gir deg ikke nok valgmuligheter, det gir deg for lite kontroll, det kombinerer ikke elementene sine godt nok, det mangler flyt og blir kjedsommelig i lengden.

Til tross for dette har jeg ingen problemer med å anbefale noen å spille Fate of the World. Det er vel verdt det å se hvordan et dataspill takler det kanskje viktigste av alle temaer. Det når på ingen måte opp mot de beste spillene i strategiklassen, men på grunn av sin nytteverdi er det likevel et spill alle kan ha godt av å teste.

Les hele anmeldelsen av Fate of the World på Gamer.no

Se trailer:

Les også
De 5 beste strategispillene
Les også
Total War: Shogun 2 - Solid strategi
Les også
Gemini Rue - Høykvalitet på lavbudsjett
Les også
Anmeldelse: Beyond Good & Evil HD
Les også
Dragon Age II - Best på PC
Les også
Cities in Motion - Hold busshjulene i gang
Les også
Gled deg til disse spillene i mars!
Les også
Anmeldelse: Bulletstorm
Les også
Dungeons (PC)
annonse