Til hovedinnhold

Mobil for skikkelig grisevær

Mobil for skikkelig grisevær

Testresultater

Tåler vann, støt og støv. Billig. FM-radio.
Dårlig skjerm, svært lite minne, elendig kamera, uegnet for mobilt internett.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Samsung har gitt M110 en gummiert overflate som gjør at den er bedre rustet for å tåle slag og støt enn de fleste andre mobiltelefoner. En lås sørger for å holde batteridekselet på plass, selv om du mister telefonen i bakken. Samtidig er alle åpninger dekket til med gummilokk, for å hindre fukt og skitt i å ødelegge telefonen.

Sikringen har gitt sertifiseringen IP54. Det betyr at den skal tåle sprut og fall – ikke at det er en vanntett mobil du kan bade med eller kjøre over med bilen.


Snøvær er ikke noe problem
Får i ulveklær
Men om M110 kan skryte av et tøft ytre, så har den lite å vise til på innsiden. Det dreier seg om en usedvanlig enkel mobiltelefon. Her er ingen musikkspiller, minnet er minimalt, kameraet tar bilder med VGA-oppløsning (0,3 megapiksler), nettleseren kan bare se WAP-sider, skjermen er dårlig, du kan bare sende små MMS-meldinger og netthastigheten er begrenset til GPRS uten Edge.
Vi får umiddelbart et inntrykk av at dette er en telefon laget av de eldste komponentene fra konkursboet til Siemens.
På oppsiden tar vi med at den har innbygget Bluetooth. Og om den ikke kan spille musikk, så har den i det minste FM-radio. Stereohodesett følger med i pakken, men når du bruker dette er telefonen ikke lenger like godt beskyttet mot fukt og skitt.
Elendig skjerm
Designmessig kan telefonen minne om den utgåtte Nokia 5140 fra 2004. Da sikter vi til størrelse og materialvalg i tillegg til at begge har en liten skjerm (28x28mm) som ligger nokså dypt under et tykt og beskyttende ”glass”.


Skjermen er rett og slett dårlig
Oppløsningen på skjermen er på 128x128 punkter, og ikonene ser virkelig ikke bra ut. Tastene er litt harde, men har en forhøyning som gjør at de er lett å føle seg frem til. Selv hevder Samsung at knappene er lette å finne selv med hansker på. Det blir nesten som å plukke tyttebær med boksehansker på. Men i vanlig bruk fungerer både navigasjonsknappen og tastene bra.
Grei lyd
Lydkvaliteten er det ikke noe å si på. Skulle du falle for fristelsen til å tro at dette er en underholdningsmobil, så finnes her alltids Java. Men å spille spill på den lille skjermen er bare slitsomt.
Det ene spillet som følger med – BubbleSmile – fremkaller ikke smilet hos denne mobiltesteren. Symbolene du skal dreie for å sette sammen diagonaler og vinne poeng vises så dårlig på skjermen at spillopplevelsen blir svært anstrengt.
Lommelykt
En annen likhet med Nokia 5140 er at denne mobiltelefonen har en LED-lampe som kan brukes som lommelykt – eller ledelys, som Samsung kaller det. Hold blitsknappen inne noen sekunder, og fotolyset tennes konstant. Greit om du skal lyse opp et begrenset område, som et nøkkelhull, et kart, eller liknende.


Lykta er ikke noe søkelys, men kan være redningen når du famler i mørket
Av andre funksjoner kan nevnes en stemmeopptaker, memo, kalender, alarm, stoppeklokke, kalkulator og et program som konverterer ulike størrelser og mål (valuta, lengde, vekt, volum areal og temperatur).
Ikke videoklipp
Kameraet er ikke i stand til å ta opp video, men en egen nattfunksjon gjør at du kan ta bilder i nesten stummende mørke. Kvaliteten på bildene er begrenset, men det holder til skrytebilder sendt som MMS.
Vi snakker med andre ord en mobiltelefon med et begrenset bruksområde. Den egner seg best som ekstramobil til bruk på steder der du ikke vil ta frem din faste mobiltelefon, men hvor du likevel har et behov for å kunne kommunisere med omverdenen. Den kan unektelig gjøre nytten for håndverkere, sykkelbud, jegere og andre som trenger en litt tøffere mobil.
Vi tipper på at de fleste av disse mobilene blir kjøpt av arbeidgivere som vil gi sine ansatte en mobiltelefon som er solid, og som bare har funksjonene de trenger for å utføre jobben sin.

Bildeeksempler

Testresultater

Tåler vann, støt og støv. Billig. FM-radio.
Dårlig skjerm, svært lite minne, elendig kamera, uegnet for mobilt internett.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Bildeeksempler

Spesifikasjoner

Testresultater

Tåler vann, støt og støv. Billig. FM-radio.
Dårlig skjerm, svært lite minne, elendig kamera, uegnet for mobilt internett.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Testresultater
Størrelse/Batteri-
Størrelse109 x 48 x 17.9 mm
Vekt95 g
Standby-tid400 timer
Taletid8 timer
Tilkobling-
BluetoothKrysse av
USB-portBytt
Meldingsfunksjon-
TasteutformingGode, men litt harde
MMSJa Ja, berenset størrelse
EpostBytt
Sosiale tjenesterBytt
OrdbokKrysse av
Kamera/Display-
Brukervennlighet, kameraHelt greit å bruke
Bildegjengivelse inneSvak
Bildegjengivelse dagslysSvak
BildeoppløsningVGA
VideoopptakBytt
Skjermstørrelse128x128
Fargedybde65k
Minne-
Minnekapasitet2 MB
Støtte for minnekortBytt
Nettverk-
UMTSBytt
EDGEBytt
1900-bånd (trippelbånd)Bytt
WLANBytt
GPSBytt
Tilbehør/Media-
FM-radioKrysse av
MediaspillerBytt
JavaKrysse av
Stereo handsfreeKrysse av
Generelt-
TotalinntrykkSolid, men funksjonsfattig
PrisklasseLav
MenynavigeringGod
BrukervennlighetGod
DesignEnkel monoblokk
Støttede applikasjoner-
Spill på mobilKrysse av
Utgåtte egenskaper-
GPRSKrysse av
IRBytt
Push and talkBytt
Nye egenskaper-
LTEKrysse av
NFCKrysse av
SAR-verdiKrysse av
WIMAXKrysse av
DMBKrysse av
TouchJa0
Mer om
annonse