Til hovedinnhold

Liten, syltynn og rimelig

Liten, syltynn og rimelig

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Med denne modellen gjør Samsung det klinkende klart at du ikke behøver å plukke blant de mest avanserte mobilene for å få en telefon med god design. For Samsung C170 er både pen og funksjonell, så lenge du klarer deg uten kamera og musikkspiller i mobilen. 

Les også:

-
-
-

Mangelen på innbygget musikkspiller blir til en viss grad kompensert med en FM-radio.

Vi snakker altså om en mobiltelefon som er ribbet for det aller meste. Her har du ikke en gang mulighet for å bruke en trådløs øreplugg. 

Minnet i telefonen er på fattige 0,6 MB, noe som gjør at du stort sett ikke kan lagre annet enn noen kontakter. Å forsøke seg med MP3-ringetoner er fånyttes, her er ikke minne nok til mer enn kontakter og noen enkle spill. 

Suselyd

Lydkvaliteten i denne mobiltelefonen er det imidlertid ikke noe å utsette på. Det er riktig nok litt sus i høyttaleren, men ikke så mye at det er sjenerende. Litt verre blir det om du bruker hodesettet som følger med. Da kommer susingen tydeligere frem.

For den som lytter i andre enden er det ikke mulig å høre at du bruker en ”billigmobil”. 

Taster

Tastene er enkle men fungerer godt . Under tasting dukker det opp store og lettleste tall på skjermen. Ved inntasting av tekstmeldinger er skriften langt mindre. Det holder om synet er normalt godt.

Skjermen er på 128x128 punkter, noe som en gang i tiden var standard på nye fargemobiler. I dag er det imidlertid bare de rimeligste mobilene som fremdeles har slik skjerm. Du ser unektelig hvem du ringer til, og du kan lese tekstmeldinger. Men mottar du bildemeldinger, eller bruker du WAP-leseren, så blir det i snaueste laget. 

Brukervennlig

Men telefonen skal ha skryt for at den er enkel å bruke. Navigasjonsknappen kan vippes opp eller ned, og i tillegg har du to valgknapper – en på hver side av menyknappen. Vipp knappen opp, og du er i radiomenyen – eller vipp ned, og du kan lese inn korte talenotiser.

Menyene er listebasert, uten ikoner. Det virker litt stusselig, men sjansen for at du skal rote deg bort i menyene på C170 er liten. Det er nemlig ikke så mange valgene du har. I kategorien ”Spill og WAP” finner vi ikke et eneste spill, men underkategoriene WAP-nettleser, bilder og lyder. I utgangspunktet er både lyd- og bildemappen tom. 

Under planlegger er det imidlertid litt mer å finne. Her er blant annet vekkeklokke (alarm), kalkulator, kalender og huskeliste, i tillegg til den nevnte talenotat-løsningen. 

Batteri

En annen positiv egenskap ved denne mobiltelefonen er at den har god batterikapasitet. 6 timer og 30 minutter taletid er bra, og 400 timer standby er svært bra.

Mobiltelefonen er nok mest for den som verken sender mange meldinger (lite lagringskapasitet), tar bilder eller hører på musikk i mobiltelefonen. For klarer du deg uten dette kan du skaffe deg en C170 uten å måtte grave for dypt i lommeboka.

Bildeeksempler

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Bildeeksempler

Spesifikasjoner

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Mer om
annonse