Til hovedinnhold

En lekker liten spilledåse

En lekker liten spilledåse

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

F330 ser litt annerledes ut enn de fleste andre skyvemodeller fra selskapet, selv om det på innholdssiden ikke er så mye som er nytt. 

Les mer:
- Samsung med musikalsk trio
- Samsungs musikktelefon F330 er lansert
- Samsung SGH-F330 Brukerhåndbok -Norsk

Speil
Vi snakker her om en mobiltelefon som er utstyrt med speilskjerm, et stort felt for musikknavigering og en egen knapp for direkte tilgang til musikken, uavhengig av hvilket program du er inne i. 
Telefonen vi har fått til test er hvit med et sølvfarget speil i overflaten. Speilbelegget er så tynt at det ikke skaper noen melkehinne over skjermbildet, slik vi har sett på en del andre speilmobiler. 

Bang&Olufsen

Spesifikasjonsmessig merker vi oss at telefonen har Super-3G. Det betyr at den er rask i 3G-nettetene der Super-3G er aktivert (foreløpig bare enkelte steder i de største byene). Ellers har den FM-radio med RDS, og en skjerm med 240x320 punkter (QVGA). 

Telefonen har fått en egen Bang&Olufsen-forsterker. Lydbildet er bra, men du skal ha musikkfiler av god kvalitet om du virkelig skal ha utbytte av den såkalte ICEpower-forsterkeren.

Glatt

Kameraet sitter bak på telefonen og er først synlig når tastaturet er fremme. Å få frem tastaturet er imidlertid ikke så enkelt, i alle fall ikke uten å ta på den speilblanke skjermen. Den hvite plasten er glatt, og det er ikke noe naturlig punkt å skyve mot. Om tastaturet er låst kan du trykke på tastaturfeltet, men ellers er det enklest å skyve fra med tommelen på speilet. 

Du klarer uansett ikke å unngå fingermerker, ettersom flere av de trykkfølsomme feltene ligger i speilfeltet ved siden av navigasjonsknappen. 

Brysomt

Du kan godt surfe på nettet med denne mobilen, men det er ikke først og fremst det den er ment for. F330 er en MP3-mobil, og lydkvaliteten er det ingen ting å utsette på. Men vi er ikke like begeistret for brukergrensesnittet. Nok en gang er det de trykkfølsomme feltene som skaper hodebry.

Menyene er gode og oversiktelige, men for å navigere i dem må vi benytte oss av det trykkfølsomme området som til forveksling likner en stor vippeknapp. Telefonen gir ingen taktil respons når vi bruker berøringsfeltene. Vi kan med andre ord ikke kjenne om den har forstått de valgene vi gjør, men må følge med og se om det skjer noe på skjermen. 

Alternativt kan vi sette på lyd, og gå fra forstanden på rekordtid. Kvitteringstasten i midten er imidlertid en vanlig trykk-tast. 

God SMS-mobil

Talltastaturet er heldig vis langt bedre utført. Her kjenner vi raskt om vi er på rett tast, og responsen er god. SMS-teksting er heller ikke noe problem.

Telefonen har et kamera som tar bilder med 2 megapiksler oppløsning. Fotolys mangler helt, så kameraet egner seg best i godt lys.

Nettleseren har en smart zoom-funksjon som gjør at du lettere kan lese det som står på skjermen. Om du velger standardinnstillingene blir teksten knøttliten, så zoomfunksjonen kommer godt med. 

Minnekort

Du kan flytte musikk til mobiltelefonen ved hjelp av den medfølgende kabelen. Om du velger å flytte musikk direkte til minnekortet så går også dette bra. Men tar du minnekortet fra en annen musikkmobil (ikke Samsung) og setter det i denne mobilen må du flytte filene til rett mappe før de dukker opp i biblioteket på mobilen.

F330 er en mobiltelefon for den som vil ha en stilig MP3-mobil, og som er villig til å prøve noe nytt. Det går godt an å venne seg til grensesnittet på mobilen, men den første tiden syntes vi den var helt håpløs. Nå har vi brukt den en stund, og begynner å bli fortrolig med hvordan vi må betjene den. Men fortsatt skjer det litt for ofte at telefonen går sine egne veier, etter at vi utilsiktet er kommet borti berøringsfeltene..

Bildeeksempler

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Bildeeksempler

Spesifikasjoner

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Mer om
annonse