Til hovedinnhold
Teste-Storm Labyrinth-X

Snerten liten reisehøyttaler

Med denne kan du høre musikk på stranda uten å bekymre deg for om det kommer en liten skur.

Espen Irwing Swang

La bare regnet hølje ned. Med høyttaleren Labyrinth X fra e-Storm kan du spille musikk utendørs uten å være redd for at det skal komme et regnskyll. Eller?

Oppladbar

Vi har testet den lille høyttaleren, som distribueres av Trend Distribution. Høyttaleren veier 280 gram, er 4,5 cm bred, og 5 cm høy. Utgangseffekten er på 3W. Spilletiden er opp til 8 timer, avhengig av volum. Å^lade den opp fra tom til full tar tre timer.

Det første vi merker oss når vi holder den lille høyttaleren i hånden, er at den er tung. Vårt eksemplar er sort, men høyttaleren finnes også i blank utførelse.

Høytalerens relativt høye vekt, kombinert med at den er laget i metall, gir oss et håp om at den faktisk kan levere mer lyd enn tilsvarende produkter vi har sett på før.

Design

En nærmere kikk på produktet viser at det har en volumkontroll og en stop/start-tast. I tillegg finner vi noen små hull som viser seg å skjule en diode som lyser i ulike farger avhengig av om vi lader, er fulladet, tom for strøm eller koblet via Bluetooth.

MiniUSB

Vi finner også en kontakt for Mini-USB, og en liten port for minnekort av typen MicroSD. Her er også en 3,5mm port for tilkobling av lydkilder som ikke har Bluetooth.

Det forundrer oss at det er MiniUSB-port, og ikke MicroUSB, så du kan lade den med en standard mobillader. Men lader følger med, så det er ikke noe større problem.

Spiller fra minnekort

På esken leser vi oss til at den spiller minnekort opp til 8 GB. Vi hadde bare et 32GB kort for hånden da vi testet høyttaleren, men det førte ikke til noen problemer. Høyttaleren har bedre minnekortstøtte enn den utgir seg for. Du kan hoppe fra låt til låt med korte trykk på volumtastene. Lange trykk hever eller senker volumet.

Å koble til en mobiltelefon er svært enkelt. Du slår på høyttaleren ved hjelp av knappen på undersiden, søker etter den med mobiltelefonen, og velger den fra listen over produkter som dukker opp i søket. Mer skal det ikke til.

Mye lyd

Vi ble positivt overrasket over hvor mye lyd den lille høyttaleren gir fra seg. Konstruksjonen er slik at bassen blir best om høyttaleren kan utnytte underlaget.

Det høres ikke ut som noe Hi-Fi-anlegg, men det spiller høyt nok til at vi godt kan bruke den som bordtelefon (høyttaleren har innebygget mikrofon) eller til å høre på radio, lydbøker eller musikk i avgrensede miljøer. Å invitere til strandparty uten annet lydanlegg enn dette blir uansett for dumt. e-Storm Labyrinth X er en enmannsgreie, eller til nød for to tre stykker som vil følge en radiosending eller dele et YouTube-klipp med litt bedre lyd enn det høyttaleren i mobiltelefonen gir.

Tåler den en norsk sommer?

Så til det som skiller høyttaleren fra andre minihøyttalere – den skal tåle vann.

Hvor mye vann den skal tåle får være usagt. Vi startet med å dusje høyttaleren lett, og den fortsatte ufortrødent videre. Lyden ble riktig nok noe underlig, men etter å ha ristet vannet av toppen på høyttaleren kom den gode lyden tilbake.

Så forsøkte vi med litt mer vann, og resultatet ble det samme.

Druknet til slutt

Men da vi noen minutter senere skulle prøve høyttaleren med en ny mobiltelefon sa det stopp. Vi klarte å søke opp og pare mobilen mot høyttaleren, men den nektet å holde forbindelsen. Noen minutter senere var den heller ikke villig til å la seg pare med noe som helst. Da ville den heller ikke spille med telefonen vi først brukte.

Vi får anta at det skyldes fuktskader som følge av intens dynking med vann. Det er ikke noe lokk over portene, og da vi fisket ut minnekortet var det kliss vått.

Sagt på en annen måte – dette produktet er ikke vanntett. Det er mulig det tåler en lett dusj, men det tåler ikke mye vann. Det kan tåle litt regn, men har neppe noen mulighet til å overleve en norsk sommer under åpen himmel.

Alt i alt et morsomt produkt som er lett å ta med seg og som gir overraskende god lyd, størrelsen tatt i betraktning. Prisen er oppgitt til 599 kroner, og dermed er det ikke noe typisk billigprodukt vi snakker om.

annonse