Tek.no

Test Samsung Galaxy J7

Kombinasjon av digert batteri og flott design

Kombinasjonen av egenskaper i Galaxy J7 er ganske sjelden.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim
26 Aug 2017 06:00

Introduksjon til Galaxy J7

Galaxy J7 er toppmodellen i sin serie, og med en prislapp på drøyt 3000 kroner er den hverken spesielt dyr eller spesielt billig. Den ligger midt mellom. Men designen skiller seg ut, og den har en svært fin skjerm. Er dette Androiden du ser etter?

Hvis skjermen her har en ulempe for noen, så er det eventuelt at den blir litt for stor med sine 5,5 tommer. Men innholdet på den kan enkelt krympes for å tilpasse telefonen om du sliter med å rekke over hele.

Flott skjerm

På den positive siden er den lyssterk og fin, og skarp nok i massevis. Dette er den mest høyoppløste av Galaxy J-modellene, og den er helt utmerket til å se film eller å spille på, så sant spillene ikke er altfor tunge å drive.

Telefonen er noenlunde rask, og små tregheter viser seg kun nå og da. Du kan få telefoner med bedre flyt i menyene vesentlig billigere enn dette, men samtidig er det ikke mye urent trav denne telefonen viser.

Det er en flott telefon å se til dette her. Duos-logoen på baksiden betyr at den støtter to samtidige SIM-kort.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Hastigheten på innmaten er ellers rask nok til å kunne kjøre de fleste apper uten problemer, og i en relativt lang testperiode på to drøye uker har den gjort nettopp det, uten å vise tegn til å sakke av utover de relativt små treghetene som av og til dukker opp.

God brukeropplevelse, men lite lagring

Brukeropplevelsen her er altså jevnt over god, og sammenliknet med Samsunger fra noen år tilbake er det relativt få gimmicks og lite unyttig skrog i menyene.

Men det er fortsatt en del apper her - noe som Microsofts Office-pakke må ta sin del av æren for. Men for mange vil nok den være mer nyttig enn i veien.

Om noe er litt presserende ved denne telefonen så er det kanskje først og fremst lagringsmengdene du får. Det er 16 gigabyte innebygget, men kun rundt 10 gigabyte tilgjengelig. Det er rimelig magert når du skal begynne å hente ned TV-episoder i Netflix eller fylle opp Spotify-appen din.

Kjapp fingerleser er et pluss, men vi hadde helst sett at hurtiglading også var på plass.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Telefonen er bygget i aluminium, og vårt eksemplar er mørkeblått - en kledelig farge sammen med de lyse antennestripene, som for en gangs skyld ikke løper langs hele telefonens bredde enten i rammen eller på tvers av baksiden.

De omringer et lite trapesformet område øverst og nederst på baksiden. Uvanlig og litt særegent.

Super byggekvalitet

At metallet bak på telefonen slynger seg rundt sidene og tar imot skjermen der den svakt kurver bakover gjør at hele dingsen føles svært velbygget. Det er ingen skarpe kanter eller overganger her.

Den minner litt om en rundet stein du kunne kastet fiskesprett med. Men ikke gjør det med Galaxy J7, for den er ikke tett og Samsung oppgir heller ikke noen spesifikk vannsikring her.

Man behøver ikke strålende solskinn for å få god bildekvalitet ut av Galaxy J7..
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er også hyggelig å konstatere at kameraene her ikke er så verst. Både front- og hovedkameraet leverer jevnt over gode bilder. J7 har i utgangspunktet samme kameraløsning som Galaxy J5, men jeg opplevde J7 som en del mindre utsatt for bevegelsesuskarpheter i middels belysning.

Hvorfor flere av bildene blir skarpe og fine er jeg ikke helt sikker på, men en kan mistenke at programvaren er hakket kvassere i denne største modellen.

God som ringetelefon

Rimelig god batteritid som strekker seg mot et par dager og anrop over 4G eller WiFi gjør at dette er en relativt god ringetelefon.

Lyden er det ikke noe å si på, og har man WiFi og en operatør som støtter det er det ikke så farlig med litt hullete dekning. Men fraværet av hurtiglading er en ganske stor mangel når prisen bikker 3000 kroner.

Alt i alt er dette en ålreit telefon til prisen. Dette er ikke den som gir deg mest spesifikasjoner og hurtighet for pengene, men den skuffer heller ikke i særlig grad. Setter du pris på et godt utført metalldesign ser du antakeligvis en verdi i den delen som uansett ikke lar seg nedfelle i et spesifikasjonsark.

Du vil sannsynligvis ikke bli skuffet av Galaxy J7, men vær obs på at konkurransen i dette prisområdet er relativt sterk. Det kan derfor hende det finnes modeller der ute som du blir mer fornøyd med.

Om du lurer på hvilke det kan være har vi lagt til tre mulige valg under.

Samsung Galaxy J7 (2017)
8
Meget bra

Samsung Galaxy J7 (2017)

sitat"Galaxy J7 er for deg som vil ha god skjerm og flott design uten å betale for mye."
 • Krysse av
  Ålreit kamera
 • Krysse av
  Flott byggekvalitet
 • Krysse av
  Meget god skjerm
 • Krysse av
  Plass for minnekort
 • Krysse av
  Godt selfiekamera
 • Krysse av
  Bra batteritid
 • Krysse av
  Kjapp og grei menyopplevelse
 • Bytt
  Micro-USB
 • Bytt
  Ikke hurtiglading
 • Bytt
  Mager intern lagring (rundt 10 GB)
 • Bytt
  Ingen værtetting

Les også