Tek.no

Test Galaxy J3 (2017)

En rimelig og stilig mobil fra Samsung

Har omtrent alt du kan forvente fra en mobil til 2000 kroner.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim
7 Aug 2017 15:58

Introduksjon til Galaxy J3

Galaxy J3 er den billigste telefonen i en av Samsungs serie for rimelige designtelefoner. Her er det fokus på ålreite materialer og relativt pen design for de pengene. I Galaxy J3s tilfelle er det snakk om i overkant av 2000 slike penger, men på papiret er det ikke spesielt mye å rope hurra for innenfor det pene metallytret.

Super opplevd ytelse

Da blir overraskelsen desto større når telefonen presterer en menyflyt som jeg nesten aldri har sett i en rimelig Samsung. Det føles nemlig som en virkelig rask og smidig telefon dette, selv om den målte ytelsen er langt fra toppklasse.

Men hva spiller målt ytelse for rolle når brukeropplevelsen er så god som dette?

Skal du spille spill eller kjøre svært tunge apper begynner du å merke at Galaxy J3 kunne vært raskere, men ellers er det faktisk knapt merkbart. Selv de bittelitt enklere 3D-spillene kjører helt greit her.

Den supre ytelsen er spesielt overraskende i lys av at Galaxy J5, som egentlig har mer krefter, ikke presterte like klokkereint.

To avgjørende mangler

Skjermen er litt skuffende, men menyopplevelsen er fabelaktig.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Skuffelsen Galaxy J3 dessverre ikke kan rømme fra er mangelen på fingerleser. Det har blitt en svært vanlig løsning for å sikret telefonene våre i dag, og selv om såkalte biometriløsninger gjerne ikke er feilfrie er det vanskelig å si annet en at de har fått mange til å sette opp i hvert fall et minimum av sikkerhet på telefonene sine.

Galaxy J3 tvinger deg altså til å bruke den gode gammeldagse koden, eller mønsteret, for å låse opp telefonen. Unntaket er om du kobler til Bluetooth-dingser eller registrerer hjemmeadressen din. Smart Lock-funksjonen sørger for at telefonen holder seg åpen i disse tilfellene.

Vi river like godt av hele plasteret i ett kjapt ritsj, og fortsetter til neste lille skuffelse. Skjermen er nemlig ikke en av Samsungs gode Super AMOLED-varianter. I stedet er det en litt blass LCD-variant på fem tommer som pryder telefonen. Den er helt grei, og lysstyrken er god nok. At telefonen kan stille på fargemetning og slike ting for å kompensere for lyset rundt er et pluss. Det er ikke så vanlig utenfor toppmodellene. Men totalt sett leverer den bildekvalitet litt under det vi forventer i denne prisklassen i dag.

Sånn. Det var det vi hadde av større skuffelser å melde om for Galaxy J3. Resten er for det meste positive overraskelser.

Fin batteritid og ålreit kamera

Galaxy J3 er ganske pen å se på, gitt prisen. Men like elegant som storebror, Galaxy J5 er den ikke..
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En av de positive overraskelsene er batteritiden, som er helt upåklagelig i Galaxy J3. Selv om batteriet er forholdsvis lite klarer den seg fint et par dager på en lading. Og den trenger ikke ligge i stabilt sideleie, i konstant dvalemodus for å få det til heller. Den spiser rett og slett lite strøm. Også når den brukes.

Selve ladingen skjer ikke voldsomt fort, men tar et par-tre timer fra 0 til 100 prosent.

Som telefon gir den ålreit samtalelyd og støtter både tale over 4G og WiFi. Sistnevnte må skrus på manuelt i denne telefonen, mens mange Samsung-telefoner fikser det automatisk.

Også kameraet leverer over forventningene her. De fleste bildene man tar med Galaxy J3 blir godt brukbare. Spesielt billigtelefonenes evige nemesis, bevegelsesuskarpheten, holdes godt fra livet. Også innendørs. Litt støy i noen bilder, og litt variabel eksponering må man regne med i denne prisklassen. Men alt i alt leverer telefonen godt på dette holdet.

Regn også med gode selfier, ettersom telefonen både har LED-blits bygget inn over skjermen, og bruker skjermen som lyshjelp.

Les enda mer om Samsung Galaxy J3 på neste side »

Alternativer

Galaxy J3 leverer over forventningene på de viktigste punktene. Kamera, opplevd ytelse og batteritid er godt innenfor det akseptable. Spesielt gitt at spesifikasjonene er litt forsiktige her.

Men så var det den fingerleseren, da. Den er nærmest obligatorisk i dag. Og sammen med treg lading og en skjerm som ikke imponerer like mye som Samsungs egne AMOLED-varianter, gjør den Galaxy J3 til et litt kinkig valg. Den har sine kvaliteter, men i denne prisklassen bør fingerleser og hakket bedre skjerm begynne å melde seg. Så det store spørsmålet er; klarer du å leve med kode, eller har du, som meg og mange, blitt for vant til å legge fingeren nedpå for å åpne?

Samsung Galaxy J3 (2017)
7.5
Bra

Samsung Galaxy J3 (2017)

sitat"Galaxy J3 er en knallgod telefon, men mangelen på fingerleser er vanskelig å overse."
 • Krysse av
  Kvikk og god i bruk
 • Krysse av
  Plass for to SIM-kort + SD-kort
 • Krysse av
  Helt ålreit kamera
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Tale over WiFi og 4G
 • Bytt
  Litt blass skjerm
 • Bytt
  Ingen fingerleser
 • Bytt
  Svake ytelsesmålinger
 • Bytt
  Ikke spesielt rask lading

Les også