Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSack it WOOFit

Ta med denne i parken i sommer

Lyden i denne bittelille høyttaleren overrasker.

Woof It.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Det finnes mange små Bluetooth-høyttalere på markedet, men lydkvaliteten i de fleste pleier som regel å være ganske begredelig. Det er naturlig nok en del fysiske begrensninger i høyttalere med bittesmå høyttalerelementer – en høyttaler skal jo flytte luft, og det klarer de små høyttalerne mye dårligere enn de store. Likevel finnes det minihøyttalere som får oss til å tenke; "jøss, kommer all den lyden fra den lille dingsen der?"

Woof It fra produsenten Sackit er en slik høyttaler.

Denne lille, runde høyttaleren er bare 6 centimeter i diameter og 5,4 centimeter høy. Den hendige størrelsen gjør at dette er en høyttaler du faktisk gidder å ta med deg ut på tur – eller bare kan ha liggende permanent i en veske eller bag, i tilfelle du får bruk for den.

Til tross for den lille størrelsen, spiller Woof it ganske høyt.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Mye av høyttaleren er laget i metall, med enkelte deler i plast. Høyttaleren virker veldig kompakt og solid bygget, og er overraskende tung. Den har et batteri på 430 mAh og en oppgitt batteritid på tre timers musikkspilling før du må lade den. I vår test klarte den fint de tre timene – og gjerne enda lenger – før den måtte lades igjen.

Bluetooth, FM og MicroSD

Høyttaleren kobles til enten via Bluetooth eller via en vanlig 3,5 mm-AUX-inngang. Når du skrur på høyttaleren aktiveres først Bluetooth-modus, slik at du kan koble den til mobiltelefonen eller PC-en. En innebygget mikrofon i høyttaleren gjør at du kan bruke høyttaleren som en håndfriløsning til telefonen om du ønsker det.

Det er også en MicroSD-kortleser på siden av høyttaleren, slik at du kan spille musikk direkte fra et minnekort – og dermed er helt uavhengig av en mobiltelefon eller annen lydkilde for å bruke høyttaleren. I tillegg har høyttaleren innebygget FM-radio. For å bruke den må du koble en medfølgende antenne inn i 3,5 mm-utgangen.

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

På siden av høyttaleren finner du knapper for å justere lydvolum, for å starte og stoppe avspilling, samt en knapp merket M. Sistnevnte brukes for å veksle mellom de ulike lydkildene; Bluetooth, MicroSD, AUX og FM-radio. Betjeningen av Woof If var ikke helt intuitiv, og vi måtte frem med bruksanvisningen for å finne ut av noen av funksjonene – for eksempel hvordan du paret med Bluetooth, fjernet paring, og hvordan du fikk søkt frem radiokanaler. Men når du vet hvordan ting gjøres, går det fint.

Fyller du opp et MicroSD-kort med musikk, har du timesvis med underholdning – uten at du er avhengig av mobilen.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

God lyd

Vi ble som allerede nevnt positivt overrasket over lyden denne lille dingsen klarte å levere fra seg. Dette er selvfølgelig ikke noe som imponerer hifi-entusiastene, og har vi mulighet foretrekker vi å koble til en større høyttaler, som for eksempel den svært gode – men mye dyrere – Libratone Zipp-høyttaleren. Eller bruke et par gode hodetelefoner. Men i forhold til størrelsen låter Woof It virkelig bra, og det er overraskende mye trøkk i den lille høyttaleren. Selv om høyttaleren er mindre enn for eksempel Jawbone Jambox eller Logitech Mini Boombox, låter den nesten like bra.

Sackit Woof It er etter vår mening perfekt som reisehøyttaler til mobilen, til å ta med på ferie, i parken eller på stranden. Prisen ligger på i underkant av 600 kroner, som er omtrent på nivå med Logitech Mini Boombox, men billigere enn Jawbone Jambox.

Les også
Ti teknogaver til under tusenlappen
Les også
Libratone Loop: God lyd for øyne og ører
Les også
Dette er et kraftverk av en trådløs høyttaler
Les også
TDK Wireless Sound Cube V513: Bluetooth-kube med trøkk
Les også
Jawbone Jambox Big: Denne trådløse høyttaleren spiller høyt
Les også
Libratone Live: Suveren lyd i lekker innpakning
Les også
Libratone Zipp trådløs høyttaler: Libratone Zipp - Designhøyttaler med AirPlay
Les også
Logitech Mini Boombox: Minihøyttaler med trøkk
Les også
Jawbone Jambox
Mer om
annonse