Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestLibratone Loop

God lyd for øyne og ører

Libratone Loop er en usedvanlig velspillende, kompakt og plasseringsvennlig høyttaler til mobil og netbrett.

Libratone har gjort seg bemerket med stor lyd i liten innpakning også tidligere. Den bærbare og oppladbare høyttaleren Libratone Zipp pirret først vår nysgjerrighet på grunn av designen. Du husker kanskje den ullkledte sylinderen med glidelås som vi skrev om i fjor?

Mer kraft enn Zipp

Nå har Libratone kommet med en ny høyttaler med enda mer "trøkk" i lyden. Og med sin spesielle design kan den gjerne henge på stueveggen som på en hvilken som helst annen vegg. Ja, den kan stå på et bord også, for den saks skyld. Det følger nemlig med både en liten støttefot og en spesiell knagg som lar deg henge Libratone Loop på veggen.

Også denne gang er designen svært spesiell. Høyttaleren ser ut som en liten parabol som er trukket med et ullstoff, men som selvfølgelig mangler den stygge stanga med antennehoder på. Vi skal ikke underslå at den kan minne om en høyttaler fra en annen dansk designer, Bang&Olufsens BeoPlay A9.

Men Libratone Loop er atskillig mindre plasskrevende, og koster omtrent en firedel av det du må ut med for en BeoPlay A9.

Imponerende lyd

Men selv om designen er spesiell, er det lydopplevelsen som imponerer oss mest. Den lille høyttaleren er en kraftpakke som klarer å levere god lyd i stereo, til tross for at den ikke er mer enn 33,3 cm i diameter (et A4-ark er ca. 30 cm høyt). Minst like imponerende er bassen, som fremstår som dyp og klar, riktig nok uten de dypere undertonene som gjør musikken følbar. Men så er Libratone Loop bare 8,3 cm dyp.

At den klarer å skape så mye bass som den tross alt gjør, er noe Libratones ingeniører skal ha all ære av. Du kan også hjelpe høyttaleren litt ved å plassere den mot en hard vegg som slynger bassen tilbake. Høyttaleren har en samlet utgangseffekt på 120 watt, så helt uten muskler er den ikke. Til sammenlikning har Zipp en samlet utgangseffekt på 60 watt – og den låter ikke dårlig den heller.

Enkelt oppsett, men ikke alltid like enkelt ...

I likhet med Zipp, har Loop et svært enkelt oppsett for sin trådløsteknologi. Det vil si – så lenge alt fungerer som det skal. Da kobler du bare en iPhone (eller annen iOS-dings) rett på høyttalerens USB-kontakt, og trykker på de to knappene bak på høyttaleren. Nå spør mobilen om du vil dele nettverkstilkoblingen, og straks du har bekreftet dette booter høyttaleren. Når den er kommet på igjen er alt klart, og du kan spille via AirPlay fra iOS-dingsene dine.

Om du foretrekker Android eller Windows Phone spiller liten rolle. Du kan fremdeles koble til med DLNA eller 3,5 millimeter minijack. Men Bluetooth støtter den ikke, om du har en eldre smartmobil uten DLNA må du bruke kabel for å få lyd i høytaleren.

Men det er ikke alltid alt virker som det skal, og da kan det være vanskelig å finne ut hva som er galt. Vi fant etter hvert ut at enkelte rutere hindrer oss i å koble til høyttaleren, noe vi enkelt løste ved å bruke en annen ruter. Alternativet er å alliere seg med noen som har greie på åpning av porter som kreves for å få til samspillet.

Varm og klar lyd

Foto: Libratone

Lyden fra høyttaleren er godt balansert, og fremstår som varm og ren. Vi liker at lyden er fyldig også når vi spiller lavt, selv om Loop nok har sin styrke på litt høyere volum. Du kan spille mer enn høyt nok til å få naboklager i en boligblokk, men klagerne bor nok ikke så mange etasjer unna. Her er som sagt ingen sub (dypbass) som får huset til i riste i sine grunnvoller.

Kristian Krøyer i Libratone sier målet har vært å skape en plasseringsvennlig høyttaler som gir god lyd i hele rommet. På sikt vil vi muligens også få se Libratone-produkter som kan kobles sammen til en multiroms-løsning, men når dette kan komme er uvisst. Produksjonen av Loop skjer for øvrig i Europa. Plasten støpes i Danmark, mens ulltrekket er italiensk, og monteringen skjer i Ungarn. Men driverne (høyttalerelementene) produseres fremdeles i Asia.

Ingen billig fornøyelse

Foto: Libratone

Prisen på Libratone Loop er nesten 4000 kroner. Det er mye penger for de fleste. For en Hi-Fi-entusiast er slike alt-i-ett-pakker uansett ikke gromt nok, mens den som bare vil høre musikk fra mobilen kan finne greie høyttalere til en atskillig lavere pris, som for eksempel Libratone Zipp, som også er oppladbar.

Men vi har hatt Loop til test hjemme i stua, og må medgi at det gjorde vondt å sende den tilbake igjen. Høyttaleren er hvit med farget trekk. Du kan velge mellom åtte forskjellige farger, og da bør det være mulig å finne en som passer også til ditt interiør.

Libratone Loop ble for øvrig kåret til Årets tilbehør av Mobilen.no under utdelingen av Gulltasten-prisene nylig. Les mer om det her: Dette er årets prisvinnere (Mobilen.no)

Les også våre tester av Libratone Zipp og Libratone Live

Her kan du se flere bilder av Libratone Loop i ulike farger:

Les også
Nå er Libratone Zipp blitt enda råere
Les også
B&O BeoPlay H8: Støydempet luksus for ørene
Les også
Mobiltilbehør til nytte og fornøyelse
Les også
Denon Envaya: Denons lille Bluetooth-høyttaleren har masse trøkk – og den lader mobilen din
Les også
Samsung M7 og Samsung M5: Med disse får du enkelt kjempelyd i hele huset
Les også
HTC og Libratone med samarbeid
Les også
DVD-Jons nye app lar deg kopiere musikk fra iTunes
Les også
Stilig Bluetooth-høyttaler som er enkel å koble opp
Les også
Sack it WOOFit: Ta med denne i parken i sommer
Les også
TDK Wireless Sound Cube V513: Bluetooth-kube med trøkk
Les også
Disse gir deg AirPlay på farten
annonse