Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestTDK Wireless Sound Cube V513

Bluetooth-kube med trøkk

Kompakt og stilig trådløs høyttaler med 360-grader lyd.

Du husker kanskje TDK fra tiden før CD-en, da det fremdeles var kassetter som gjaldt. I takt med at kassettene tapte popularitet, forsvant også mye av inntektsgrunnlaget for TDK. Men i likhet med Maxell, har varemerket TDK overlevd turbulente tider. Nå er TDK i ferd med å vokse frem som en produsent av lydtilbehør, med både rimelige og litt dyrere produkter i porteføljen.

Til hjemmefesten

Her kan du koble til lydkilder med 3,5-mm standardkontakt. USB-porten er kun tiol lading av mobiltelefoner og annet utstyr som kan lades fra USB.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

TDK Wireless Soundbar er en ypperlig høyttaler for deg som skal ha fest hjemme i stua. Lydoverføringen skjer trådløst (Bluetooth) og du kan også koble til andre spillere via en 3,5 mm lydinngang. På baksiden finnes også en USB-port. Den er der så du kan lade mobilen din mens du spiller. Det er ikke USB-vert som lar deg spille musikk fra USB-minne.

Designen på kuben er litt spesiell. På fronten er det en høyttaler på 5,25 tommer. På hver side er det tilsvarende elementer, og i toppen sitter fire 2-tommere for de høyere frekvensene. Til sammen gir dette 2.1-lyd som kan spres 360 grader i rommet.

Kuben måler 9 x 9 x 9 tommer, eller om lag 23 cm hver vei. Vekten er 4,4 kilo. Et håndtak på toppen gjør at høyttaleren er lett å frakte med seg.

Klar og god lyd

I hvert hjørne finnes et to-tommer diskantelement.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Lyden i spilleren er overraskende god. Ikke minst er vi imponert over hvor mye bass den kompakte kuben er i stand til å gjengi. Total utgangseffekt er på relativt beskjedne 27 watt, men gode drivere sørger for at spilleren likevel gjør mye ut av seg.

Tilkoblingen til mobilteleon er enkel, og vi hadde ingen problemer med noen av telefonen vi forsøkte. Enten vi kjører Android, iPhone eller Windows Phone, gir kuben en naturtro lydgjengivelse. Vi merket også at den er god på talelyd, slik at du utmerket godt kan kjøre lydbøker eller radiosendinger fra mobiltelefonen til kuben.

Enkel å bruke

To store hjul gir litt retro-preg, og gjør kontrollen enkel. Fjernkontroll følger også med.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Det er to betjeningshjul på kuben. Det ene brukes til regulering av volum, i tillegg til at du trykker på det for å slå kuben av eller på. Det andre hjulet velger funksjoner. Her vrir du til det lyser i ulike ikoner, og trykker for å velge. Deretter bruker du volumtasten for å endre bass, diskant, eller gjøre andre valg.

Kuben støtter Bluetooth v2.1 + EDR, men mangler støtte for aptX.

Krever tilkobling til strømnettet

Vi skal ikke påstå at dette er Hi-Fi-entusiastenes drøm, men kuben spiller høyt nok til at dere kan danse til musikken på festen hjemme. Lett å plassere er den også, og det eneste du trenger er en stikkontakt. Kuben kan nemlig ikke lades opp.

Prisen på kuben er satt til 2199 kroner. Det er ingen overpris for en Bluetooth-høyttaler som spiller like bra som flere atskillig dyrere alternativer med mer trendy merkenavn.

Vi får ta med at dette er en høyttaler som baserer seg på Bluetooth, og ikke på trådløst nett. Den støtter altså ikke Airplay eller DLNA. Du kan likevel spille musikk fra iPhone eller iPad med Bluetooth, og du skal særdeles fintfølende ører for å høre at lydstrømmen er overført over Bluetooth med EDR, og ikke via AirPlay.

Les også: Test av Libratone Zipp trådløs høyttaler

Les også: Test av Supertooth Disco 2

Les også
Samsung M7 og Samsung M5: Med disse får du enkelt kjempelyd i hele huset
Les også
Telme2 BT Headset med TOSLINK-adapter: Mobilhodesett med TV-lyd
Les også
Jensen Scandinavia Buddy: Lyden i denne vil overraske deg
Les også
Libratone Loop: God lyd for øyne og ører
Les også
Sack it WOOFit: Ta med denne i parken i sommer
annonse