TestASUS ROG PG348Q

Er denne svindyre skjermen verdt pengene?

Vi har tatt en nærmere kikk på Asus' nye koloss av en monitor.

Tøft design »

Den siste tiden har vi sett at såkalte Ultrawide-skjermer, eller kinoformat om du vil, er på full vei inn i markedet. Enn så lenge er det fortsatt 16:9-monitorene som har den største andelen av markedet, men stadig flere produsenter frister nå også med 21:9-skjermer.

En av de aller beste spill-skjermene på markedet kommer fra Asus. Den 27-tommer store skjermen innfrir de fleste kriteriene til hardbarkede spillere. Nå har imidlertid denne modellen fått en storebror.

Den nye modellen tilhører også selskapets ROG-serie, og har fått betegnelsen Asus ROG PG348Q. Med denne modellen går Asus til angrep på sin konkurrent Acer, med en modell som konkurrerer direkte mot Acers Predator X34.

Rammene på skjermen er tynne, og den nedre delen ser bra ut selv om den er laget i plast.

Dette er dog ikke et billig alternativ, og har du lyst på et eksemplar av Asus sitt nye flaggskip må du ut med nesten 14 000 kroner i skrivende stund – et par tusen mer enn Acers tilsvarende konkurrent.

Ser og føles heftig ut

Asus sin nye skjerm kommer i en enorm eske, og inne i denne ligger det en skjerm som oser av byggekvalitet. Selve om selve skjermen er nokså anonym av seg. Rammene rundt sidene og toppen av skjermen er meget tynne, og rammen på undersiden er elegant utformet med en ramme i plast som ser ut som børstet aluminium.

Også baksiden av skjermen er viet oppmerksomhet rundt design. Legg spesielt merke til den tøffe foten.

Det er dog ikke selve skjermen som stikker av med oppmerksomheten vår. Det gjør foten til denne nye gigant-skjermen.

Foten er nemlig laget like robust som en stridsvogn uten at den er klumpete overhodet. Den består av tre forholdsvis tynne metallprofiler som har en helt særegen utforming. Beinene ser nemlig ut som de er vridd ut fra senterstammen på foten.

Videre har du fulle muligheter til å justere skjermen i høyden, samt hvor mange grader du vil at den skal vinkles opp eller ned.

Når du slår på skjermen venter også en ny overraskelse. Det har seg nemlig slik at Asus sin Republic of Gamers-logo blir projisert ned på bordet skjermen står på, i et intenst, rødt lys. Dette gjør jobben enkelt å se om skjermen er slått på eller ikke – og logoen følger dessuten med rundt om du vrir på skjermen.

Skjermen har en projektor i foten som gir deg en logo på bordet den står.
Knappene på baksiden gjør det enkelt å navigere seg rundt i menyene.

For noen vil nok dette bli litt i overkant «harry», men ta det helt med ro. Inne i menyene kan du velge mellom tre ulike lystyrker for denne logoen, samt at den også kan slås helt av om du syns den blir for plagsom.

Samme, smarte menyløsning som lillebror

Menyene er forøvrig mye den samme som du finner på lillebror ROG PG279Q, og en av tingene vi liker aller best med denne er at du kan styre markøren med en liten styreknapp på baksiden av skjermen. Dette gjør det enkelt å navigere seg rundt om i menyene.

Menyene til Asus-skjermen er enkle og ryddige å få oversikt over.

Rent grafisk er også menyen ryddig og enkel å tyde. Den kommer opp på skjermen nederst til høyre, og er logisk bygget opp. Vi må si at dette nok er en av de bedre skjermene vi har testet når det kommer til brukervennlighet.

Helt greit med tilkoblinger

Asus-skjermen kan by på det meste av tilkoblinger. Det kan være litt knotete å komme til kontaktene på baksiden, spesielt siden du ikke kan vippe skjermen opp på høykant slik du kan med lillebroren på 27 tommer.

På baksiden finner vi én HDMI-port og én DisplayPort. I tillegg til dette kan du også koble skjermen til PC-en din ved hjelp av en USB-A til USB-B-kabel. Dermed kan du bruke skjermen som en USB-hub med de USB-portene som finnes i tillegg på baksiden.

Asus ROG Swift PG348Q
9
Imponerende
Anbefalt

Asus ROG Swift PG348Q

sitat"Kan du svelge prislappen på 14000 kroner er dette noe av det råeste på markedet »"

Fordeler

 • Krysse av
  Meget god bildekvalitet
 • Krysse av
  Meget god fargegjengivelse
 • Krysse av
  100 Hz (overklokkingsfunksjon) som fungerer godt
 • Krysse av
  Støtte for G-Sync
 • Krysse av
  21:9-formatet
 • Krysse av
  Enkel og ryddig brukervennlighet
 • Krysse av
  Tøft design
 • Krysse av
  Lite gjenskinn
 • Krysse av
  Nærmest rammeløs

Ting å tenke på

 • Bytt
  21:9-formatet
 • Bytt
  Koster flesk