TestSony KD-65ZD9

Sonys nye toppmodell gir deg nesten perfekt bilde rett ut av esken

Aldri før har vi sett så gode fabrikkinnstillinger.

Skiller seg fra mengden

Under årets IFA-messe i Berlin fikk vi for første gang se Sonys nye toppmodell, ZD9. Med denne modellen skal selskapet danke ut de to beste LCD-TV-ene som finnes på markedet i dag: Samsung KS9505 og Panasonics DX900.

I tillegg til to sterke konkurrenter med samme teknologi, er dette også en prisklasse hvor skjermer med OLED-TV-ene for alvor blir tøffe motstandere.

Nå har den rykende ferske toppmodellen funnet veien til vår testlab, hvor vi i ro og mak har satt oss ned for å se hva den virkelig duger til. Med en svimlende prislapp på rett under 50 000 kroner bør du forvente skikkelig valuta for pengene.

Foten er enkel og følger resten av det stilrene designen.

Skiller seg ut fra mengden

Ut av esken merker vi fort at dette er en solid kraftplugg av en TV. Kombinert med den store foten veier flatskjermen hele 35,7 kilogram. Akkurat som resten av Sonys flatskjermer i 2016 kommer ZD9 pakket inn i et slags metallfolie, som får oss til å tro at den heller skulle vært hos NASA.

Rammen har en farge som skiller seg ut fra mengden.

Mens de aller fleste TV-er i dag enten er sølv- eller sortfarget, kan ZD9 by på en champagnefarget overflate. Denne fargen er kombinert med en stilren, sort overflate på fremsiden, noe som gjør skjermen ganske så annerledes enn konkurrentene.

Også denne skjermen har en rand i ytterkant av skjermen som er sølvfarget, akkurat som lillebror XD93. Og denne lille detaljen gir en liten ekstra piff på det hele.

Fremsiden er flott å se på, og det samme kan vi si om baksiden. Her har nemlig den japanske produsenten gjort en innsats for å holde den samme renheten som på fremsiden av TV-en. Foten er av typen hvor du kan skjule kablene inni konstruksjonen, og videre kan du føre kablene videre under en serie av deksler uten at du ser noe til dem.

TV-ens bakside kan være stilren den også
Og det er flere luker på baksiden som lar deg skjule kabler

Sammen med dette hendige systemet er også overflaten fin. For det meste er baksiden i sort plast, i et firkantet mønster. Vi liker godt måten dette er løst på, spesielt at du an skjule det meste av ledninger under deksler og inne i foten.

Android begynner å komme seg

Sony har de siste par årene brukt Android som plattform på sine TV-er. Det med varierende hell. Også ZD9 bruker Android, og selv om det fortsatt er en vei å gå før plattformen klarer å tukte markedsledende Tizen (Samsung) og WebOS (LG), må vi si at systemet begynner å komme seg.

Android-plattformen begynner å bli mer stabil.

Et av problemene som har blitt bedre er at TV-en ikke lenger fryser like ofte i korte perioder. Dette var mildt sagt meget plagsomt før, men har nå bedret seg en god del.

Likevel er det ting som burde forbedres. Blant annet synes vi fortsatt at det er noe tungvint å få komplett oversikt over alt som finnes i menyene. Man blir ofte sittende og bla mye frem og tilbake for å finne funksjoner eller programmer man er på jakt etter.

Med andre ord så føles ikke brukeropplevelsen like enkel og smidig som hos konkurrentene.

Fjernkontrollene ser ikke moderne ut, men fungerer godt i praksis.

Så er det fjernkontrollene som følger med. Den ene er en helt enkel kontroll som kun har de aller mest nødvendige knappene og funksjonene, mens den andre er en mer tradisjonell kontroll.

Disse synes vi ikke matcher en TV til nærmere 50 000 kroner. Svart, trøtt plast og gummiknapper burde vært forbehold de billigste TV-ene på markedet, ikke toppmodellene. Men når det er sagt så er fjernkontrollene relativt gode og kjappe i bruk, til tross for at vi innimellom oppelvde at noe var i veien mellom kontrollen og TV-en. Vi klikket i vildens sky på fjernkontrollen uten å oppnå noen form for respons fra TV-en. Her hadde en bedre overføringsteknologi gjort seg.

Alt i alt har Android fortsatt en del utfordringer som må løses med tanke på å tukte de beste brukerplattformene på markedet. Dog ser vi stadige forbedringer fra gang til gang – uten at de klarer å tette luken helt ennå.

Sony Bravia KD-65ZD9
9
Imponerende

Sony Bravia KD-65ZD9

sitat"Sony ZD9 viser seg som en toppmodell verdig"

Fordeler

 • Krysse av
  Nytt baklys gir magisk sortnivå og kontrast
 • Krysse av
  Meget gode farger
 • Krysse av
  God på bevegelse
 • Krysse av
  Har det design som skiller seg fra mengden
 • Krysse av
  God fjernkontroll
 • Krysse av
  Krever ikke justeringer for å få et godt bilde
 • Krysse av
  God lyd

Ting å tenke på

 • Bytt
  Noe svak innsynsvinkel
 • Bytt
  Høy inputlag for de mest aktive spillerne
 • Bytt
  Android har fortsatt en vei å gå før det tukter for eksempel Tizen på brukervennlighet