Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAsus Rog Swift PG279Q

Asus Rog Swift PG279Q koster flesk – men er vel verdt pengene

Asus' nye spill-skjerm er rett og slett helt rå.

Menyer og tilkoblinger

Asus lager en av våre favorittskjermer for spilling, Rog Swift PG278Q. Dette er en modell, som selv over et år etter at den ble lansert, fortsatt holder koken – og som fortsatt er ett av de bedre alternativene for spilling.

Nå er imidlertid en ny modell klar for salg. Den har fått navnet Rog Swift PG279Q, og en av de store forandringene er at PG279Q har fått et IPS-panel.

På papiret er dette en real råtass, så det er på tide å legge produktet under lupen i vår testlab for å se hva du får for de omlag 8000 kronene denne skjermen koster deg.

Klare likehetstrekk til forrige generasjon

Asus legger seg på samme nivå når det kommer til byggekvalitet med sin nye modell. Her preges selve skjermen av slanke, firkantede rammer som gir deg et godt kvalitetsinntrykk. I det store og det hele er selve skjermens utførelse nokså lik sin forgjenger, men det er likevel noe som skiller de to på utseende.

Foten til PG279Q har nemlig gjennomgått noen forandringer. Sammenlignet med foten på PG278Q er denne ikke lenger så firkantet, hvor foten snevrer inn mot fremsiden. Med andre ord er den noe mer spenstig designet etter vår mening.

Likevel er det ikke utformingen som stikker av med oppmerksomheten. Asus har nemlig lagt inn belysning i foten. Den ene lyset sitter i sirkelen rundt festet mellom skjermen og foten, samt at en logo nede på høyre side også har fått lys. Disse lyser opp når du slår på skjermen, så du er aldri i tvil om den er påslått eller ei.

Enkel meny og greit med tilkoblinger

Knappene du bruker for å slå på skjermen og navigere deg rundt i menyene er også nokså like som forgjengeren. En liten detalj er dog at PG279Q har fått en rødfarget joystick på baksiden i stedet for en som er sort. Annet enn fargen vil du altså kjenne deg godt igjen om du allerede har en PG278Q.

Menyen er også fortsatt enkel og lettfattelig. Den dukker opp nederst til høyre på skjermen når du trykker inn meny-knappen, og vi må si at Asus har lyktes godt i å gjøre grafikken enkel og oversiktlig.

Responsen er også god når du trykker deg rundt, slik at du slipper å ergre deg over at skjermen ikke henger med på notene når du har behov for å endre noe i kampens hete.

For en stund siden testet vi en skjerm fra Dell, nærmere bestemt U3415W, og noe av det spesielle med denne var at den var proppet med tilkoblinger. Her kommer Rog Swift PG279Q til kort. Likevel har den både én HDMI- og én DisplayPort-inngang, hvilket for de fleste spillere vil være nok.

Samtidig har den også mulighet for å fungere som en USB-hub dersom du bruker en USB A til B-kabel mot maskinen din. Riktignok får du kun to USB-porter til rådighet og begge sitter plasser bak på skjermen, slik at de ikke er spesielt enkle å komme til.

Asus ROG Swift PG279Q
9
Imponerende
Anbefalt

Asus ROG Swift PG279Q

sitat"Asus viser nok en gang at de lager en av de aller beste skjermene på markedet »"

Fordeler

 • Krysse av
  Meget habil byggekvalitet
 • Krysse av
  Enkel og god brukervennlighet
 • Krysse av
  G-Sync
 • Krysse av
  Lynkjapp på bevegelse og respons
 • Krysse av
  IPS-panelet gir meget gode farger
 • Krysse av
  Bra innsynsvinkel

Ting å tenke på

 • Bytt
  Dyr
 • Bytt
  165 Hz overklokking byr på lite forskjell versus vanlig 144 Hz