Tek.no

Test Multicom Kunshan P150

Dette er en skikkelig kraftpakke

Kunshan P150 fra Multicom har styrke i massevis, men har den det andre som trengs?

22 Okt 2011 12:00

Introduksjon

Multicom er en velkjent norsk nettbutikk som blant annet har spesialisert seg i å selge bærbare datamaskiner som bærer deres navn. Disse maskinene er i utgangspunktet konstruert av andre store produsenter, men Multicom installerer den maskinvaren du selv ønsker innenfor visse rammer.

De siste par årene har vi testet flere av Multicoms bærbare maskiner, slik som Xishan W150, Compal NBLB2, Kunshan W870 og Compal NAW20. Disse maskinene har alle kunnet levere en solid dose ytelse, men der det ikke har manglet på konfigurasjonsmuligheter, har ytre design og kvalitetsfølelse vært under par.

Som regel gir Multicom oss muligheten til å velge blant forskjellige skjermer, prosessorer, minne, skjermkort og harddisker. I dag er det modellen Kunshan P150 vi skal se på, og den skal i følge Multicom selv være meget godt egnet for de som vil ha rå spillytelse, kraftig prosessor, og en skikkelig god skjerm.

Ved første øyekast ser Kunshan P150 veldig anonym ut, men dette kan også kalles et stilrent eller tidløst utseende. Når det gjelder mulighetene for å bestemme maskinvaren selv, har vi listet opp alternativene per i dag i spesifikasjonsoversikten nedenfor.

Rent spesifikasjonsmessig kan denne maskinen by på mye fleksibilitet, men det koster også en god slump med penger å oppgradere maskinvaren fra de rimeligste alternativene. Vår utgave har blitt utstyrt med en Intel Core i7-2720QM prosessor, 8 GB 1600 MHz RAM, et Nvidia GeForce GTX 580M skjermkort, matt skjerm og en Intel SSD 320 på 160 GB i tillegg til en tradisjonell harddisk på 500 GB (7200 rpm).

Vår utgave koster i skrivende stund 18 977 kroner, men dersom du virkelig drar spanderbuksene på kan en Kunshan P150 konfigureres til å koste mer enn 30 000 kroner. Dette gjelder bare såfremt du unngår å handle inn et Nvidia Quadro 5010M skjermkort beregnet på profesjonelle 3D-applikasjoner som koster ytterligere 9000 kroner. Glemmer du alt som heter fornuft kan du altså fort bli 40 000 kroner fattigere med en Kunshan P150.

Takk til Multicom som sendte produktet til test.