Tek.no

Test Alienware M18x

Ekstrem spillbærbar til ekstrem pris

Dette får du for 43 000 kroner.

25 Juli 2011 20:30

Introduksjon

Det finnes nok av mennesker som har lyst på en bærbar datamaskin de kan spille heftige spill på uten å måtte finne seg i ujevn bildeflyt. Men slikt er ikke hverdagskost, og som regel blir man nødt til å skru ned oppløsningen eller klare seg uten alle de flotte detaljene spillet kan by på når man bruker en bærbar PC.

Er man en hardbarka gamer, og har en skikkelig fyldig lommebok som skriker etter en slankekur, kan man alltids ta turen innom Dell.no og se etter en datamaskinserie som heter Alienware. Her får man muligheten til å bygge seg en skikkelig kraftig maskin, og det er nesten bare fysikkens lover og kredittgrensen din som setter grenser.

Den grommeste av de bærbare Alienware-maskinene heter M18x, og har plass til de to feteste mobile skjermkortene fra enten AMD eller Nvidia under panseret. I tillegg finnes det en Intel-prosessor som er overklokka til hele 4,0 GHz man også kan velge. Nedenfor har vi listet opp hva man kan finne inni en Alienware M18x, som vi har på testbenken vår i dag.

Det finnes få maskiner som kan måle seg med den ytelsen du kan få presset ut av en Alienware M18x dersom man virkelig har slått på stortromma hva maskinvare angår. Utgaven vi ble tilsendt fra Dell inneholder den kvasseste prosessoren, to stykk AMD Radeon HD 6970M, 16 GB DDR3 RAM, en Dell Mobility SSD på 256 GB, og Blu-ray leser. Denne konfigurasjonen koster i skrivende stund 42 670 kroner.

En slik sum med penger kan det være vanskelig å forsvare å ha brukt på en bærbar datamaskin, særlig når man kan få en like kraftig stasjonær maskin for en fjerdedel av prisen. Men dette er ikke dagen for å snu på krona, vi gleder oss bare til å finne ut hva slags maskin man får etter å tømt sparekontoen, fått et lite lån av mor og far, og i verste fall ranet et par gamle damer.

Takk til Dell som sendte produktet til test.

Les også