Tek.no

Test MSI GT683R

En knallgod bærbar for gamere

Spillbeistet MSI GT683R leverer varene

25 Juni 2011 10:00

Introduksjon

En mellomstor gamingbærbar er det mange som er ute etter. 15,6 tommer er en størrelse som gjør det fullt mulig å både bruke maskinen som en erstatter for en stasjonær datamaskin, samt ha den med på tur uten å bli skeiv i ryggen etter kort tid.

MSI er ikke en spesielt stor produsent av bærbare maskiner her til lands, men deres Wind-serie med Atom-prosessorer er ganske godt kjent. Dagens testprodukt burde garantert få oppmerksomhet av folk i nærheten. Dette skal blant annet en god dose røde LED-lys plassert på utsiden av kabinettet sørge for.

Denne bærbare datamaskinen, som vi har lekt masse med de siste par ukene, heter noe så lite fengende som MSI GT683R. Men ved navnet stopper alt det kjedelige. Foruten et ganske heftig ytre, er det denne maskinvaren som gjemmer seg under panseret:

Vi trenger ikke bruke mye fantasi for å finne atskillig mer spennende muligheter for de to 2,5 tommers harddiskplassene enn det MSI har konfigurert her. Vi kan for eksempel tenke oss to 1 TB harddisker for en total lagringsplass på 2 TB. Men også én stor tradisjonell harddisk kombinert med en SSD hadde vært en bra kombinasjon. Begge disse løsningene ville derimot kostet noen tusenlapper ekstra.

I denne testen har vi valgt å sammenlikne MSI GT683R med Dell XPS 15, Asus X52JV og Asus N73SV. Ingen av disse kan vise til såpass kraftig maskinvare, og er mye billigere, men blir det nærmeste vi kommer av maskiner vi har testet de siste månedene.

Takk til MSI som sendte produktet til test.

Les også