Til hovedinnhold

Ipod Touch - fortsatt like god

Ipod Touch - fortsatt like god

Testresultater

Apple relanserte nylig sin portefølje med MP3-spillere. Den største nyheten var nye Ipod Nano som hadde fått et kraftig redesign. Ipod Touch har også gjennomgått en liten forandring, men de store nyhetene uteblir.
Holder seg til gamle vaner
Da Ipod Touch aller først kom på markedet var den som en frisk bris for alle MP3-eiere. Med lekkert design og trykkfølsom skjerm var det få som ikke lot seg sjarmere av den nye spilleren. Nå har Apple kommet med en ny utgave, men å rote for mye med et vellykket produkt holder de seg for gode til.


Det er ikke mange store forandringer på nye Ipod Touch.
Alt i alt er det ikke de store forandringene Apple har gjort. De kaller selv dette den morsomste Ipoden noensinne, men om du allerede har en gammel utgave av Touch liggende, så vil du neppe få særlig mye mer moro om du i tilegg kjøper den nye utgaven. Så hva har Apple egentlig gjort?
Mykere design
Det første eiere av Ipod Touch vil se er at den nye utgaven har fått et litt mer gjennomført design med mykere former. I tilegg har de lagt til volumknapp på siden av spilleren. Dette har blitt inkorporert etter at mange ba Apple om å legge til en slik funksjon etter at iphone ble lansert. Dette er en funksjon som helt klart kommer godt med. For deg betyr det at du enkelt kan styre volumet uten å måtte ta opp spilleren fra lomma og låse den opp.


Nye Ipod Touch er utstyrt med volumknapper på siden.
Ellers kommer samtidig Nye Ipod Touch med integrert høytaler. Denne er ikke mye å skryte av, og du vil neppe gjøre annet enn å plage dine medborgere om du hører på musikk via denne på bussen eller annet offentlig sted. Men for kjapt å kunne spille av en låtsnutt for venner er den god å ha.
Fortsatt spennende spiller
Men selv om Apple ikke har gjort de store fysiske forandringene på spilleren, så er den uansett et godt kjøp. Med sin mulighet for trådløs nettoppkobling kan du surfe på nettet, eller du kan ta en tur innom den nye Application Store og laste ned spill eller nyttige og unyttige applikasjoner. Selv fikk vi ikke all verdens nytte av dette da de gratis applikasjonene vi lastet ned ikke fungerte særlig godt, men det er nok her Apple håper spilleren skal gjøres om til tidenes morsomste Ipod. Spilleren er med sin store skjerm ypperlig for småspill og videosnutter, og stiller som sådan i en egen klasse for å gi deg underholdning på veien.


Om du liker Iphone, men har en god telefon, så vil kanskje den slankere Ipod Touch være løsningen.
Spilleren har samtidig fått direkte tilkobling til Itunes Store om du er interessert i ny musikk kjapt.
Godt kjøp
Apple har kanskje ikke stilt med store forandringer i denne omgang, men så spørs det da om det er nødvendig. Spilleren har blitt finpusset design og funksjonsmessig. Selv ville vi gjerne hatt på plass en mikrofon for taleopptak og en FM-radio. Dette må du kjøpe ekstern per i dag for å benytte med Ipod, men er tjenester de fleste av Apple sine konkurrenter for lengst har integrert i sine spillere. Blåtannstilkobling hadde heller ikke vært å forakte. Men dette er uansett en snasen dings. Vi kan derfor fortsatt trygt anbefale Apple Ipod Touch for deg som ønsker en MP3-spiller med mye ekstra godbiter.
Ipod Touch kommer i tre versjoner, 8GB til 1790 kroner, 16GB til 2290 kroner og 32GB til 2990 kroner.


Ipod Touch er både billigere og slankere enn Iphone, men har mange av de samme funksjonene, bortsett fra telefontjenestene naturligvis.

Bildeeksempler

Mer om
annonse