Til hovedinnhold

Samsung YP-Q1 - Fenger Samsungs spiller?

Samsung YP-Q1 - Fenger Samsungs spiller?

Testresultater

Gode funksjoner, fint design, god skjerm.
Litt vanskelig styring, lite nytt å komme med.0

Designmessig er Samsungs MP3-spiller YP-Q1 utformet på en måte som skal gi konnotasjoner til en liten diamant. Spilleren ser da også unektelig bra ut. Men er det indre like bra?
Her kan du lese alle våre tester innen lyd og MP3.

Godt design

Det første som slår oss med Samsung YP-Q1 er det lekre designet. Spilleren ser unektelig bra ut med sin glassaktige overflate med trykkfølsomme knapper. Skjermen på 2.4 tommer tar opp mye av plassen, mens under er det trykkfølsomme områder merket med lys. En generell tilbake-knapp, en knapp for å komme inn i innstillinger, fire knapper for å styre musikk og menyer og en midtknapp for å styre play- og pausemodus.

Problematisk styring

Som med S3 skaper den trykkfølsomme flaten noe problemer ved styring. Problemet er at du veldig ofte bommer og enten stopper musikken, kommer inn i innstillinger eller går ut av den undermenyen du er inne på. Det krever litt å lære seg å unngå og trykke feil og har du store tomler kan dette nok bli irriterende. Samsung har lagt ved tre spill som blant annet ble svært vanskelige å spille på grunn av dette. Ellers har Samsung en knapp på siden for å sette spilleren på hold og slå den av og på.

God skjerm

Samsung sin skjerm imponerer på sin side godt. Den er svært lyssterk og viser både menyer, informasjon bilder og video svært godt. Her har Samsung tydeligvis satset litt ekstra for brukeropplevelsen.

Foruten designet og den lyssterke skjermen skjuler Samsung derimot lite nytt. Spilleren er utstyrt med standard funksjoner som musikkavspilling, video- og bildevisning, radio og taleopptak. Du kan også lese dokumenter på spilleren. Noen nettilgang får du ikke med denne spilleren.

Bedre medieprogram

Heldigvis har Samsung laget en kraftig forbedring av sitt filoverføringssystem. Gamle Samsung Media Studio lot deg ikke overføre video og det var ofte vanskelig å finne frem. Nye Emodio gjør derimot jobben enklere, men har fortsatt noen problemer. Et stort irritasjonsmoment er systemet for å hente inn album art da nettopp dette er et viktig aspekt i designet for visning av musikken din på spilleren. Du må velge ett og ett album deretter vente en god stund før du får alternative albumbilder som kan legges til. I mange tilfeller fikk vi derimot ikke opp noe bilde i det hele tatt. Her bør Samsung få på plass en bedre løsning. Vi slet også noe med å legge til spillelister. Hvis du senere legger inn album med samme musikken, så forsvinner også musikken fra din oppsatte spilleliste på spilleren. Akkurat det klarer vi ikke helt å se at spilleren ikke skal kunne takle. Ellers fungerer overføring av både lyd, bilde og video godt mellom programmet og spilleren YP-Q1.

Gode funksjoner

Lydmessig fungerer spilleren godt. Samsung sine medfølgende ørepropper kan med hell skiftes ut, men sammenlignet med flere av konkurrentene produserer disse faktisk en anstendig lyd. Vi er også imponert over mikrofonen for lydopptak i spilleren, resultatet ble meget klart og tydelig ved opptak. Videovisningen var også god, selv om det er synd at du ikke har mulighet til å spole i filmen. Derimot får du lov til å legge inn ett såkalt bokmerke i filmen som du senere kan hoppe til. Hvor nyttig det er i lengden kan diskuteres, men da kan du i det minste hoppe frem til der du sist så filmen. Uansett er neppe denne skjermen stor nok til at du vil se veldig lange filmer på den på tross av god kvalitet.

Konklusjon

Samsung har alt i alt nok en gang laget en fin og god spiller. Prisen er heller ikke uoverkommelig. En versjon på 4GB har en pris på rundt 600 kroner. 8GB har pris på rundt 800. Likevel savner vi det lille ekstra, jubelen står langt fra i taket. Har du en god mobiltelefon vil du neppe få mye ekstra ut av denne spilleren. Selv vil vi gjerne se at Samsung kommer med noe ekstragavant som det de i sin tid presenterte med den trykkfølsomme spilleren P2.

Men om du må velge mellom Samsung YP-Q1 og lignende spillere fra konkurrentene, så har Q1 nok av funksjoner til at du bør bli mer enn fornøyd.

Bildeeksempler

Mer om
annonse