Test

Utseendet er ikke alt

Creative er utvilsomt best kjent for sine lydkort i riktige gode gamle dager (les 90-tallet), men har også en drøss av andre typer produkter på repertoaret.

Aurvana Air er siste skrik på hodesett-fronten – eller rettere sagt bøylefronten. Dette er nemlig et sett ørebøyler av den noe mer forseggjorte og påkostede sorten. Spørsmålet er om den tilsynelatende gode materialkvaliteten gir seg utløp i noe som minner om god lyd.

Takk til Creative som leverte Aurvana Air til test.

B&O-etterligning

På utstilling: Esken Aurvana Air leveres i

Aurvana Air er elegant innkapslet i en egen monter. De fremstår nærmest som smykker på utstilling. Imidlertid er det noe kjent med det stilfulle designet på bøylene; de deler mye av B&O A8s fremtoning.

Komforten er meget god. Man merker nesten ikke at hodetelefonene sitter på. Videre har Creative gjort en utmerket jobb med ledningen, som er fri for mikrofoni. I tillegg er den solid terminert.

De 15,5 mm store neodymium-magnetene ligger rett utenpå øregangen og gir dermed ikke samme grad av isolasjon som øreplugger. Ulempen med dette er at man må overdøve lyder utenfra fremfor å isolere dem passivt ved hjelp av plugger.

Svært forseggjort bæreveske

Det medfølgende skinnetuiet er noe av det mest gjennomførte vi har sett på lenge. Creative har gjort hodetelefoner til en accessory på lik linje med andre smykker. Ledningen kan praktisk nok snurres rundt i euiet slik at man unngår krøll.

Manglende basstrykk

I treningssammenheng med den vanligvis livlige Sansa Clip MP3-spilleren mangler bassen både dybde og trykk. Man må også belaste egen hørsel med å overdøve musikken og menneskene rundt seg. Treningsmotivasjonen lider under lite inspirerende lyd uten nevneverdig basstrykk.

Bredden på lydbildet fra Aurvana Air er på sin side absolutt godkjent. Mellomtonen er behagelig, men lite detaljert. Diskanten fremstår som tilbaketrukket. Det siste er ikke nødvendigvis en ulempe, da det motsatte fort kunne resultert i skarpe s-lyder og lyttetretthet.

Mye av det samme problemet oppleves ved lytting til Ipod (2. generasjon) ved pendling til jobb. Det blir både slitsomt og skadelig å skulle overdøve lydene rundt seg.

Til tross for at disse bøylene markedsføres for en aktiv livsstil, fikk vi best resultater ved å benytte dem i rolige omgivelser til å spille musikk som er lite bassdrevet og hvor det ikke skjer mye på én gang.

Aurvana Air: Mye bra, men det skorter på det viktigste

Konklusjon

I denne prisklassen bør man kunne forvente langt bedre lyd enn det Aurvana Air leverer. Klipsch Image S4 er et eksempel på ørepropper til halve prisen som stiller i en helt annen divisjon lydmessig.

Byggkvaliteten fra Creative er imidlertid upåklagelig og de fungerer helt greit til å spille rolig jazz gjennom arbeidsdagen, nesten uten at man merker bøylene.

+  God ergonomi
+  Flott byggekvalitet
+  Lekker bæreveske

Følg Audiovisuelt på Twitter


-  Svak bass
-  Isolerer lite (fungerer dårlig i støyende omgivelser)
-  Prisen

Les også
Fryd for øret – frykt for fingre
Les også
Trådløst og støydempende for veien
Les også
B&W går etter ørene
Les også
Mer støydemping fra Bose
Les også
Trådløst fra Creative
Les også
Dyre hodetelefoner fra Dr. Dre
Les også
Insigna HPA-3
annonse