Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Samletest

Dette er nettbrettene du kan jobbe med

Vi hjelper deg å velge riktig nettbrett til skolearbeid og studier.

Nettbrett til grunnskolen

Det finnes et hav av mer eller mindre ulike nettbrett på markedet. Tiden rundt skolestart er høysesong for innkjøp av nettbrett, til tross for at svært mange vil ha en skole-PC eller en sin egen ærbare PC ved siden av. Men det finnes også de som satser på nettbrett alene, og som har droppet PC-en helt.

I denne oversikten har vi plukket ut noen nettbrett vi mener er særlig egnet til brukere med ulike behov. For selv om nettbrettene har mye til felles, så er det også en del som skiller dem fra hverandre. Akkurat som det er forskjell på skoleelever.

Den første skoledagen

Det er ingen god grunn til at førsteklassinger skal ha nettbrett. Antakelig er det flere gode grunner til at de ikke skal ha det. Her er våre anbefalinger.

Men det er en kjensgjerning at noen foreldre kjøper kostbare nettbrett til barn langt ned i førskolealder, i håp om at det skal gi dem et forsprang i en verden der det å beherske teknologi blir stadig viktigere. Dessverre ender det ofte med at barna bare blir passivisert. Nytteverdien av å lære hvordan man kan se «Sauen Shaun» i reprise så ofte man vil, er i beste fall diskutabel.

Les også: Ta mobilpraten med ungene dine

Det er mulig du er en forelder som styrer barnas brettaktivitet helt fint, og som bruker pedagogisk riktig programvare for å hjelpe barna til å tilegne seg nyttige ferdigheter. I så fall kan det være greit å vite at enkelte nettbrett kommer med programvare som lar deg styre hvilke apper barna skal kunne bruke, hvor lenge de skal kunne brukes, og når på døgnet det skal være mulig for barnet å bruke brettet.

Slike funksjoner kan sikkert komme godt med også når barna er litt eldre, uten at vi ser det som vår oppgave å legge oss opp i hvordan du vil oppdra ungene dine.

Her er et knippe brett som kan være egnet for en ung målgruppe:

Best for de minste:
Samsung Galaxy Tab 3 Kids

Dette nettbrettet er for de minste, og antakelig ikke så kult å komme på skolen med. Men det er mulig å plukke av plastrammen, og bruke brettet som et litt mindre «barnslig» nettbrett. Brettet er egentlig det samme som Samsung Galaxy Tab 3, med 7 tommer skjerm og 8 GB minne. Det har ikke SIM-kort, men kommer med Wi-Fi.

Ved siden av å ha en innramming som tåler en del juling, kommer brettet med programvare for barn, og kontrollfunksjoner de voksne kan styre.

Les hele testen av Samsung Galaxy Tab 3 Kids »

Det billige alternativet:
Acer Iconia A1

Acer Iconia A1 egner seg godt som familiens nummer to-brett, eller til barn i grunnskolealder. Foto: Einar Eriksen

Dette er et billig nettbrett som egner seg godt som familiens nummer to-brett, eller til barn i grunnskolealder. Acer lanserte tidlig et enda rimeligere brett, Acer Iconia B1, men kvaliteten på A1 er såpass mye bedre at det er verdt å legge på de få kronene du må betale ekstra. I tillegg har brettet brukbar batterikapasitet. Kameraet er ikke all verden, og det følger ikke med programvare for foreldrekontroll. Slik programvare kan du laste ned fra Google Play og installere selv, om du mener det er behov for det.

Les hele vår test av Acer Iconia A1 »

Billigalternativ til småbarn:
Kurio KD

Kurio KD er et fargerikt nettbrett. Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Kurio KD er et annet nettbrett med barn som målgruppe. I likhet med Samsungs brett er dette et nettbrett som er utrustet med en ekstra gummikant, slik at det skal tåle både barnetenner og dropp i gulvet.

Kvaliteten på dette brettet er ikke på høyde med de andre i denne kategorien, men prisen er lav, og det følger med flere programmer for barn. I tillegg har det en rekke funksjoner for foreldrekontroll. Det begynner å bli en stund siden dette brettet kom på markedet, men de selges fremdeles som leketøy hos Toys'r'us.

Her kan du lese vår test av Kurio KD »