Til hovedinnhold
SniktittSamsung Galaxy Tab 3 Kids

Samsung-nettbrettet småungene vil elske

Pekebøker er bare så 2013.

Kjersti Stuestøl/Akam.no

På tide at sneipen kommer seg på nett? Samsung vil ha kloa i smårollingenes lommepenger, og har sluppet et nettbrett med håndtak, støtdemper og bitekant.

Prislappen på vidunderet ligger på rundt 2000 kroner, så med mindre nurket har lært å stave NAV, kan det nok være nærliggende å la mor eller far finansiere innkjøpet.

Les også: Ta «mobilpraten» med ungene dine

Spesialutgave av Tab 3

7 tommer blir stort nok i klypa på en nesten 4-åring.Foto: Kjersti Stuestøl, Akam.no

Brettet er egentlig bare en spesialutgave av Samsung Galaxy Tab 3, med 7 tommer skjerm og 8 GB minne. Det har ikke SIM-kort, men kommer med Wi-Fi.

For å hindre at tælpen bruker nettleseren til å bestille pizza eller laste porno, kan mor eller far aktivere et barnefilter der tilgangen til enkelte tjenester og apper er blokkert. Ungene kan også få tidskvoter, så de ikke sitter oppe hele natta og spiller sjakk med vennene sine. I stedet kan de sitte oppe hele natta og forsøke å gjette hva som er koden for å låse opp tidssperren.

Egen modus for voksne

Når avkommet omsider har sovnet kan far og mor klore brettet ut av krybba og bruke det som et hvilket som helst annet Galaxy Tab 3-brett. Eller som Samsung uttrykker det; «Nå trenger ikke foreldre å kjøpe sitt eget nettbrett».

Vel.

Falt i smak

Togspillet var det kuleste ved brettet, synes Cornelia Verwaal.Foto: Kjersti Stuestøl, Akam.no

Undertegnede innser at han havner utenfor målgruppen for et lite nettbrett med et digert plastdeksel og apper som skal lære bort hva slags lyder de ulike dyra (ikke reven) lager. Men Kjersti Stuestøl i vår søsterpublikasjon Akam.no kjenner noen som har melketenner, og tok oppdraget med å hente inn en brukerkommentar.

Og Cornelia Verwaal, tre år, snart fire, syntes det var gromt med nettbrett. Hennes dom er at Samsung Galaxy Tab 3 Kids har fine farger. Dessuten likte hun håndtaket, som også fungerer som støtte. Og så var det togspill på brettet, og det var veldig kult. Nå er hun blodig fornærmet for at Samsung skulle ha testbrettet tilbake.

Plastdekselet gir ikke så mye ekstra beskyttelse for Tab 3 Kids, og det er fremdeles fullt mulig å smadre brettet. Men håndtaket gjør det mye bedre å holde i for dem med små labber.

Voksenversjon til halve prisen

Om ungen ikke vil låne bort brettet, kan du kjøpe ditt eget for halve prisen. Da må du riktig nok klare deg uten plastdeksel og togspill.

Det finnes også deksler som skal gjøre din iPad til en barneleke. På den måten kan du skaffe deg en betydelig større utgiftspost om krapylet skulle gå bananas med lekeverktøyet.

Les også: Nå er det lov å leke med maten

annonse