Til hovedinnhold

Disse appene klarer vi oss ikke uten

Få med deg del to: Dette er appene Tek-redaksjonen installerer først på nye mobiltelefoner.

Hvilke tre apper er de første du installerer på mobiltelefonen din, og som du absolutt ikke vil være foruten? Vi tok en spørrerunde i Tek-redaksjonen for å finne det ut.

PS! Dette er del to av denne serien – her finner du første del »

Få også med deg ukens utvalgte apper fra redaksjonen »

Tek-redaksjonens hverdag består for en stor del i å trykke på teknodingser, og å skrive om erfaringene. Med mange nye både mobiler og nettbrett i måneden, utkrystalliserer de viktigste appene seg ganske fort.

Dette er appene vi ikke klarer oss uten.

Jørgens favoritter: Google Maps, Facebook Pages Manager og Taxifix.

Jørgen Elton Nilsen, fagredaktør i Hardware.no

Jørgen Elton Nilsen er fagredaktør, og har det daglige ansvaret for Hardware.no – vårt største nettsted. Han har jobbet som journalist og skribent for nettstedet siden 2005.

Google Maps

Jeg er helt avhengig av en god kart-app, uansett om jeg skal langt eller bare rett ned gaten. Selv om Apples egen kart-app har blitt bedre, er det Google Maps som har blitt min venn. Hun er en jovial veninne å ha i bilen, og når jeg trasker rundt i Oslo er det greit å vite at den er bedre på å finne Ruters ruter enn Ruter selv.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »
Last ned til Windows Phone » (uoffisiell app)

Facebook Pages Manager

Administerer du en bedriftsside på Facebook, en «page», kommer den vanlige Facebook-appen til kort. Ikke bare mangler den analysedata og annen moro, men du kan heller ikke svare på meldinger sendt til siden. Facebook har derfor en egen app for slikt – som enkelt lar deg dele bilder, svare på meldinger og sjekke statistikken.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »
Last ned til Windows Phone » (uoffisiell app)

Taxifix

Taxiselskapene har gjerne en forferdelig lang ventetid på telefon, og alt jeg skal si dem er såre enkelt: Jeg trenger en taxi, og jeg trenger den på en gitt adresse. Taxifix har gjort bestillingsprosessen såre enkel, akkurat så enkel som den burde være. Appen henter posisjonen din og foreslår en adresse med en gang du starter den. Adressen stemmer nesten alltid, og derfra er det bare å velge om jeg vil «hentes nå» eller «hentes senere». Telefonummeret mitt ligger allerede inne, og taxisjåføren bruker som normalt å ringe omtrent når han har starta takstameteret.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »

Varogs favoritter: Endomondo, Wordfeud og Google Maps. .

Varog Kervarec, fagredaktør i Inside Telecom

Varog Kervarec har ansvaret for Inside Telecom. Han har 18 års erfaring som kommunikatør, har jobbet med PR og markedskommunikasjon, og med journalistikk i avis, radio og på nett. De siste årene har han spesialisert seg som journalist i telesektoren. Han har journalistutdannelse fra Høgskolen i Stavanger (nå Universitet i Stavanger).

Endomondo

Denne appen ble min personlige favoritt etter at jeg testet en håndfull treningsapper for Mobilen.no i 2011. Siden den gang har den vært en trofast følgesvenn som jeg alltid installerer på nytt idet jeg bytter til ny telefon. Endomondo loggfører treningsøktene mine og gir meg statistikk over treningene over kortere og lengre perioder. På denne måten kan jeg følge formutviklingen min, samt, hvis det virkelig klør i beina og formen er god, bryne meg på vennenes eller mine egne rekorder i faste løyper.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »
Last ned til Windows Phone »

Wordfeud

Dette er den lille giganten blant ord- og bokstavspillene. Wordfeud er like udødelig som brettspillklassikeren Scrabble som den har hentet sin inspirasjon fra.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »
Last ned Wordfeud til Windows Phone »

Google Maps

Hvor er jeg? Hvor skal jeg? Google Maps er et fenomenalt hjelpemiddel i både kjent og ukjent terreng. En gang hjalp den meg ut av en blytung myr jeg hadde forvillet meg i under en fjelltur i stupmørket; beina og ryggen var møre etter at feilnavigasjon hadde påført meg flere kilometer med unødvendig myrtråkking med altfor tung oppakning på ryggen. Det er likevel i byene og andre bebygde områder at den virkelig briljerer – til fjellturene anbefaler jeg egentlig andre apper. I sommer førte Google Maps med trygt fram til et bestemmelsessted på den franske landsbygda den innebygde GPS-en i leiebilen påstod den aldri hadde hørt om.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »
Last ned til Windows Phone » (uoffisiell app)

Vargs favoritter: Sleep as Android, Google Maps og Nike Running.

Varg Aamo – journalist i Hardware.no:

Varg Aamo er journalist for hardware.no. Han har tidligere jobbet med blant annet webutvikling, kommunikasjonsrådgivning og journalistikk. Varg er utdannet innen medievitenskap ved Universitetet i Oslo.

Sleep as Android

Sleep as Android har den beste vekkerklokkefunksjonen jeg har vært borti noen gang; inni eller utenfor smarttelefoner. Når telefonen din insisterer på at du skal løse en rekke kompliserte matteoppgaver før den slutter å skrike til deg, da våkner du etter hvert ganske godt opp. Med statistikkpakken får man også bedre oversikt over om man har fått nok søvn, som er spesielt praktisk når man flyr mellom tidssoner titt og ofte, og sliter med jetlag på grunn av det.

Last ned til Android »
Sleep Cycle er et godt alternativ til iOS »

Google Maps

Google Maps er uunnværlig for å finne frem på nye steder. Om du er i Tokyo eller Tunis, Google har gjort en solid jobb med å plotte inn verdens gater og adresser, og sitter du i Taipei og hungrer etter en god gammeldags hamburger er det utrolig greit å bare plotte inn i kartet – så viser den vei.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »
Last ned til Windows Phone » (uoffisiell app)

Nike Running

Uten Nike Running ville jeg neppe fått like mye glede av å trene som jeg gjør. Jeg liker å føre statistikk, måle fremgang, og se resultater; så det er fullt mulig noen av de andre løpelogg-appene kunne gjort samme nytten, men Nike-appen var den jeg gikk til først; og så lenge den fungerer godt ser jeg ingen grunn til å bytte. Og så håper jeg jo at fremtidige smartklær fra Nike kan «plugges inn» i den samme appen.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »

Ole Henriks favoritter: RuterBillett, Wimp og Samsung Multiroom.

Ole Henrik Johansen – journalist i Hardware.no

Ole Henrik Johansen er journalist for Hardware.no. Han har studert ved NITH Oslo og er utdannet IT-ingeniør. Har jobbet 10 år i Euronics som selger under og etter studiene. Ole utfører testing av TV og lydprodukter, samt produserer nyhetsartikler.

RuterBillett

Som pendler er et månedskort noe jeg må forholde meg til. Med Ruters nye app RuterBillett slipper jeg å huske eller passe på at jeg har med meg månedsbilletten, og mobiltelefonen er noe jeg svært sjelden glemmer. Det å kunne samle ett av flere nødvendige onder under samme tak er for min del praktisk, med unntak av den ene dagen jeg løp til bussen for så å oppdage at telefonen min hadde sluttet å virke.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »
Last ned til Windows Phone »

Wimp

På veien til og fra jobb gjelder det å få tiden til å gå. For meg er musikk en god måte å koble ut omverden på, og valget falt på Wimp. Grunnen er fordi du kan laste ned låter i HiFi-kvalitet i offline-modus, og med en ustabil mobildekningen der bussen ferdes er det kjekt å kunne lagre filene lokalt.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »
Last ned til Windows Phone »

Samsung Multiroom

Musikk står også på agendaen når jeg er hjemme. I huset har jeg et trådløst system fra Samsung, som er utplassert på henholdsvis kjøkken og bad, i tillegg til stuen. Med Samsungs egen app kan jeg enkelt kontrollere de ulike høyttalerne til å for eksempel spille hver for seg, eller kanskje radio på kjøkkenet og en spilleliste på badet. Appen gir meg en grei oversikt over hva de forskjellige høyttalerne foretar seg, og skulle ungene få lyst å se en film, kan høyttalerne enkelt hentes og bidra som bakhøyttalere i stuen.

Last ned til Android » (mobil)
Last ned til Android » (nettbrett)
Last ned til iPhone »
Last ned til iPad »

Få også med deg ukens utvalgte apper fra redaksjonen »

Mer om
annonse