Til hovedinnhold

Her er Surface Pro 2

Vi har fått inn Microsofts spesielle PC.

Vegar Jansen, Hardware.no

Surface Pro 2

Nå får datainteresserte i Norge enda mer maskinvare å velge blant – Microsoft Surface Pro 2 og Surface 2 kommer nemlig ut i salg fra i dag av. Dette er forståelig nok arvtagerne til Surface Pro og Surface RT, som henholdsvis er en fullblods bærbar PC og et nettbrett med Windows.

Den opprinnelige Surface Pro kom til Norge tidlig i sommer, etter først å ha vært tilgjengelig i flere andre land i et halvt års tid. Og nå er som forventet etterfølgeren i butikkene allerede, etter å ha blitt lansert forrige måned.

For deg som ikke helt har fulgt med på hva som har skjedd når Surface Pro har gått til Surface Pro 2, er kortversjonen slik: ny skjerm, ny prosessor, mer lagringsplass, nye tastaturtyper og en dokkingstasjon. Den er også vifteløs Vifta har mindre varme å jobbe med. Etter alt å dømme har da den nye generasjonen også bedre batteritid, men dette skal vi da teste før vi sier så mye mer om det.

Ønsker du detaljer, får du hele smørbrødlisten i vår artikkel fra den amerikanske lanseringen.

Høyt tempo

Christian Almskog i Microsoft viser frem Surface Pro 2 og dokkingstasjonen.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

På et lite pressearrangement i Oslo i morges kunne et knippe Microsoft-ansatte vise frem de to nye Surface-modellene, samt noe av det nye tilbehøret.

Christian Almskog, direktør i Windows og Surface Group i Microsoft Norge, bemerket at det tok godt under ett år fra første til andre generasjon Surface Pro-maskiner var i butikkene, og at dette også er utviklingstakten vi kan forvente oss fremover fra Microsoft. «Veldig hyppig» var det faktiske ordvalget, og vi ble videre forespeilet en Surface-modell med integrert mobilt bredbånd ikke så lenge etter nyttår.

Microsoft går nå med andre ord ganske aggressivt ut med Surface. Målet er etter sigende å vinne hjertet til forbukerne og kapre fornuften til forretningsfolkene.

Dokking og deksler

Ved siden av de to nye fjølene, har også Microsoft sluppet to nye tastaturdeksler: Type Cover 2 og Touch Cover 2 – forbedrede og baklyste utgaver av de to opprinnelige dekslene. Prisene for disse ligger på rundt tusenlappen, og er bakoverkompatible med de opprinnelige Surface-modellene.

Det tredje nye dekselet, Power Cover, har innebygd batteri som skal kunne øke driftstiden på Surface 2, Surface Pro og Surface Pro 2 med opp til 50 prosent. Det kommer dog ikke på markedet før over jul.

Dokkingstasjonen for Surface Pro / 2.Foto: Microsoft

Dokkingstasjonen er også ny, og er kompatibel med både gamle og nye Surface Pro. Dokking gjør det langt enklere å la en Surface Pro / 2 ta over jobben som «stasjonær» hjemme eller på jobb. Den har kontakter for en ekstern monitor, kablet nettverk, høyttalere og mikrofon, samt USB-kontakter og strømforsyning.

Billig er dog ikke denne dokkingstasjonen. Den har fått en anbefalt utsalgspris på 1700 norske kroner når den slippes tidlig til neste år.

Bli med over på neste side, så pakker vi opp nye Surface Pro 2 »

Unboxing

Vi pakker opp

Av størrelse, vekt, design og materialbruk er det nesten ingen forskjell mellom Surface Pro og Surface Pro 2. I bildene som følger skal vi derfor i hovedsak legge vekt på de små eksterne variasjonene som faktisk er der.

Esken sier i det minste at det er 2-ern...Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Surface Pro 2 er pakket på samme måte som forgjengeren.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Stylus-penn og lader følger med. På kjøpet får du også 200 GB lagringsplass på SkyDrive i to år, pluss at du kan ringe gratis med Skype til fastlinjer i over 60 land i ett år, inkludert ubegrenset bruk av Skype WiFi.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
En forskjell ligger i selve pynten – Surface Pro har Windows-logo, mens Pro 2 har fått merkevarenavnet sitt på ryggen.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
På Surface Pro 2 til høyre i bildet, har støttefoten fått to hakk. Det ene er slik du ser avbildet, mens det andre er lik vinkelen på Surface Pro til venstre.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
De nye tastaturdekslene er ikke filtkledde på undersiden, slik som de gamle (til venstre).Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Så veldig mye mer er det egentlig ikke å vise fram, på utsiden er som nevnt mye tilnærmet identisk mellom Surface Pro og Pro 2. Det neste som står på programmet er en grundig test av maskinvaren, men den er naturligvis noen dager unna.

Hvis du synes det er vanskelig å vente,
Kan du alltids skumme gjennom testen av Surface Pro som trøst >>>

annonse