Til hovedinnhold

Halv batteritid til dobbel pris

.. men da får du en fullverdig PC på kjøpet.

Microsoft har nå trukket en rekke detaljer om nettbrettet Surface Pro ut av flosshatten. Dette er altså proffvarianten av Surface, som kjører med Windows RT selv om den på utsiden ser ganske så lik ut som lillebror. Forskjellen ligger først og fremst på innsiden, der Surface Pro er en fullverdig PC, mens RT-varianten er et nettbrett.

Tykkere og tyngre enn RT, men fremdeles snerten

Prisen for herligheten blir på 899 og 999 USD, med henholdsvis 64 og 128 gigabyte med lagringskapasitet. Om vi titter ned på Surface med Windows RT, så starter prisene her på 499 USD. Med andre ord er det omtrent en dobling av pris om du heller vil ha fullversjonen av Windows 8.

Rent utseendemessig er det lite som skiller Surface Pro med Windows 8 fra Surface med Windows RT. Om du derimot legger dem over på siden, ser du at Pro-utgaven er omtrent dobbelt så tykk. Den ekstra tykkelsen skyldes ikke et større batteri, for batteritiden på Surface Pro er nemlig omtrent halvparten av hva lillebror tilbyr. I rene tall er det snakk om fire til fem timer på batteridrift for Surface Pro.

Til tross for tykkelsen, Surface Pro veier ikke så alt for mye sett mot andre datamskiner. Vekten skal holdes under to pund, hvilket innebærer under 907 gram. Tykkelsen er på sin side på under 14 millimeter.

En fullverdig datamaskin

Batteritiden har en sammenheng med prosessoren. På innsiden av kabinettet finner vi en Intel Core i5, som suger til seg en god del mer strøm enn Surface RTs effektgjerrige ARM-prosessor.

Pro-versjonen får i tillegg USB 3.0-port og fire gigabyte med systemminne. RT-versjonen har bare USB 2.0 og to gigabyte med systemminne.

Et spesialtilpasset tastatur vil også være tilgjengelig, med en prislapp på heftige 120 USD. Dermed vil Pro-versjonen kunne fungere fullt ut som en bærbar datamaskin når man trenger det, og som nettbrett når det er ønskelig.

Skjermen blir også vesentlig råere på Pro-versjonen. Her snakker vi om 1920 x 1080 piksler, fordelt på 10,6 tommer. RT-versjonen har på sin side 1366 x 768 piksler. Surface Pro vil også ha en Mini DisplayPort som støtter en oppløsning på opptil 2560 x 1440 piksler.

(Kilde: Microsoft)

annonse