Til hovedinnhold

Apple jobber trolig med ekstremt VR-hodesett som slår Rift og Vive ned i støvlene

Kristoffer Møllevik, Tek.no

Det har lenge gått rykter om at Apple skal kaste seg på VR-karusellen, men vi har ennå ikke sett et konkret produkt. Nå foreligger det opplysninger som tyder på at Apple har meget store planer på området, melder Cnet.

Nettstedet har vært i kontakt med kilder som hevder at Apple jobber med et VR-hodesett som skilter med intet mindre enn én 8K-skjerm per øye, noe som i så fall vil være temmelig ekstremt.

Ifølge Cnets kilder skal hodesettet by på både VR- og AR-teknologi (utvidet virkelighet), og produktet skal være uavhengig av en mobil eller PC for å fungere. Hvordan dette skal fungere er uvisst, men hodesettet ser med dette ut til å skille seg skarpt fra konkurrentene.

Bruker dedikert maskinvareboks

Apples VR-briller skal ifølge kildene kobles til en dedikert boks via en trådløs tilkobling med kort rekkevidde og høy kapasitet, og denne boksen skal benytte en spesialutviklet prosessor som visstnok skal være kraftigere enn noe som finnes på markedet i dag. Brikken skal angivelig basere seg på 5 nanometers produksjonsprosess, som i så fall også vil være ganske oppsiktsvekkende.

Om opplysningene stemmer har blant andre HTC Vive, her avbildet, en arg konkurrent i vente.
HTC

Denne prosessoren skal fungere som VR-brillenes hjerne, og boksen som huser den skal være på størrelse med et PC-tårn i sin eksisterende form. Det ser med andre ord ut til at brillene skal pares med en heller potent maskinvareløsning – men det er altså ikke en PC, ifølge kildene.

Apples hodesett skal heller ikke være avhengig av basestasjoner og eksterne sensorer, slik som konkurrentene Oculus Rift og HTC Vive, og vil i stedet håndtere all bevegelsessporing ved hjelp av interne sensorer.

Ingenting er altså offisielt bekreftet ennå, men at Apple jobber hardt med VR bak lukkede dører har vært kjent i lengre tid. Tidligere har det blant annet kommet fram at selskapet har satt sammen et stort team som jobber spesifikt med VR, og i tillegg har sjefen selv Tim Cook også gitt uttrykk for stor entusiasme rundt teknologien.

Når vi eventuelt vil få se VR-brillerne fra Apple er høyst uvisst, men i fjor høst dukket det opp noen indikasjoner via kilder som Bloomberg var i kontakt med. Disse fortalte at selskapet skal slippe produktet på markedet innen år 2020, og opplyste i likhet med Cnets kilder at produktet skal være uavhengig av PC og mobil og komme med en spesialutviklet, kraftig prosessor.

Visste du at Apple får nesten hele overskuddet fra verdens mobilsalg?

annonse