Til hovedinnhold

Vi vet at Apple satser på AR, ikke VR. Nå kan lanseringsdatoen for brillene være avslørt

Kilder avslører flere opplysninger om Apples storsatsing.

Microsoft

Det har gått rykter om at Apple skal kaste seg inn i VR/AR-dansen i ganske lang tid, og nå har vi fått enda et knippe opplysninger som gir oss litt mer innsikt i Apples ambisjoner. Denne gangen kommer informasjonen fra Bloomberg.

Nettstedet har vært i kontakt med kilder som hevder at selskapet jobber med et par AR-briller, eller «utvidet virkelighet»-briller, som etter planen skal sendes ut til kunder i 2020.

Ifølge de anonyme kildene med kjennskap til planene skal Apples kommende hodesett være et selvstendig produkt som ikke er avhengig av mobiltelefon. Selskapet skal angivelig også utvikle en helt egen prosessorbrikke og operativsystem til brillene.

Apple har blant annet kjøpt opp et selskap som lager utvidet virkelighet-løsninger av denne typen.
Skjermdump/YouTube

Satser stort

Brikken skal være en kompakt, energieffektiv sak som konseptmessig ligner litt på den den man finner i Apple Watch, hvor både hovedprosessor, grafikkprosessor og kunstig intelligens-prosessor er stappet inn på et lite område.

Kildene kunne ellers fortelle at Apple ser på flere ulike måter å kontrollere hodesettet på – både berøringsflate, Siri-kommandoer og kommandoer via hodebevegelser skal være blant alternativene.

Apple har mange ganger uttalt seg svært positivt til utvidet virkelighet-teknologien og mang en gang indikert at de satser stort på området. Det har kommet frem at selskapet bruker mye penger på å utvikle utvidet virkelighet-løsninger, og har gått til anskaffelse av selskaper som spesialiserer seg på teknologien, inkludert folk som har jobbet med Googles Project Tango-teknologi og Microsofts HoloLens.

Apple-sjefen Tim Cook har sågar gått til det skritt å bedyre at utvidet virkelighet kan bli like stort som smarttelefonen. Akkurat hva disse store ordene kulminerer i gjenstår å se, og selskapet har ennå til gode å komme med offisielle kommentarer.

I mellomtiden har iPhone X blitt godt mottatt: Den nye toppmodellen har det beste kameraet til stillbilder, ifølge nettsted »

(Via Engadget)

annonse