Skjermstrømming kommer til Oculus Go

Gjør VR til en litt mindre egotripp.

Virtuell virkelighet – også kjent som VR (virtual reality) – kan være en fantastisk opplevelse.

Men spesielt sosialt er det ikke, ettersom det gjerne kun er ett VR-sett som er tilgjengelig for deling. Trøsten er at det kan være direkte morsomt å se på den som kikker rundt seg og veiver med armene, i hvert fall hvis du også kan følge med på det som skjer via en skjerm eller TV.

Men det er ikke alltid slik. For da vi for noen dager tilbake fikk vi et nytt og fritt VR-bekjentskap i form av Oculus Go, var det ingen måter å dele skjermbildene på. Det gjør VR til en enda større soloopplevelse.

Løsning på vei

Heldigvis skal det skje ting på det punktet. Ifølge John Carmack, som nå jobber som teknologisjef i Oculus, skal i hvert fall en slik funksjon være på vei. Å få det inn i appen som hører til Oculus Go kan dog ta litt tid.

Trikset vil da være å «sende» videostrømmen trådløst fra appen til en TV eller enhet som støtter Chromecast, Airplay eller kompatibelt teknologi.

Å se det som skjer på en vanlig skjerm er naturligvis langt unna følelsen av å oppleve det i VR, men det er fremdeles bedre enn ingenting.

Det gjør det også enklere å forklare greia når bestemor omsider bestemmer seg for å prøve.

Helt frittstående

Oculus Go byr på alt du trenger i en frittstående pakke.

Oculus Go er ikke veldig avansert, men avansert nok – og ikke minst helt frittstående. Uten krav om heftig maskinvare og nok teknisk kompetanse til å sette det opp, er det et friskt pust i markedet som HTC Vive og Oculus Rift fikk liv i for to år siden.

Det er langt fra noen revolusjon, men Oculus Go leverer gode VR-opplevelser i en ny og billig forpakning, og det funker. Med kommende støtte for å få bildet ut på en sekundær skjerm blir det hakket mer sosialt også.

Fikk du ikke med deg testen?
Oculus Go gjør akkurat hva den lover »

(Kilde: Digital Trends)

Les også
Oculus Go: Vi tester Oculus' nyeste VR-briller: Oculus Go
Les også
Apple jobber trolig med ekstremt VR-hodesett som slår Rift og Vive ned i støvlene
Les også
Nå er prisen på nye HTC Vive Pro klar
annonse