Til hovedinnhold

Apple får nesten hele overskuddet fra verdens mobilsalg

Og iPhone X står alene for hele 35 prosent av profitten.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er ingen hemmelighet at Apple er en skikkelig pengemaskin, og nå foreligger det en ny rapport som understreker nettopp hvor mye de tjener. Det melder blant andre nettstedet ZDNet.

Analysebyrået Counterpoint Research har nemlig regnet seg frem til at Apple alene håver inn intet mindre enn 86 prosent av det samlede overskuddet fra hele verdens mobilsalg i det fjerde kvartalet i fjor.

Dermed er selskapet altså fremdeles det klart mest lønnsomme i dette segmentet. I tillegg står Apples nye toppmodell iPhone X alene for solide 35 prosent av det totale overskuddet fra det globale mobilsalget.

De ulike toppmodellenes andel av det globale overskuddet fra mobilsalg.
Counterpoint Research

Kun Apple og Samsung på topp 10-listen

iPhone X er som kjent en svært dyr mobiltelefon, men som vi tidligere har rapportert har ikke dette hindret mobilen i å selge bedre enn begge de to iPhone 8-modellene som ble sluppet i fjor.

Apple dominerer listen over de mest lønnsomme mobilmodellene, og bak iPhone X finner vi iPhone 8, iPhone 7 og iPhone 6. Den eneste andre aktøren på topp ti-listen er erkekonkurrenten Samsung med modellene Galaxy Note 8 og Galaxy S8 Plus. En viktig årsak til den høye fortjenesten til disse modellene er simpelthen at de tilhører det dyre prissegmentet, som opererer med høye profittmarginer.

Ifølge Counterpoint Research kommer kinesiske mobilprodusenter imidlertid til å gjøre seg mer gjeldende i denne statistikken fremover på grunn av et økende antall flaggskipmodeller fra de kinesiske aktørene. Et godt eksempel kan sies å være nye Huawei P20 Pro, som koster omtrent det samme som iPhone X og Galaxy S9.

Nettopp Huawei er en sterkt fremadstormende aktør ifølge Counterpoint Research, med en økning i overskuddet fra mobilsalg på hele 59 prosent sammenlignet med forrige periode.

Huawei har faktisk nå også den aller dyreste mobilen på markedet: Dette er Mate RS Porsche Design »

annonse