Sporer hendene dine uten å trenge ekstrautstyr

Ny funksjon avslørt i HTC Vive Pro.

HTC kunngjorde nylig en ny og forbedret utgave av sine VR -briller Vive, og selv om de fleste spesifikasjonene allerede nå er kjent, viser det seg at Vive Pro har en tilleggsfunksjon vi ikke har fått vite om hittil. Den kan nemlig spore hendene dine, viser det seg.

Nettstedet Engadget fikk tak i den nye opplysningen fra visesjefen for HTC Vive, Raymond Pao, i et intervju nylig.

Pao kunne fortelle at de to nye kameraene som befinner seg i fronten på Vive Pro fungerer som en dybdesensor som registrerer objekter som befinner seg mellom én og to meter unna.

Utvikler laget app med håndsporing

De to nye kameraene i fronten på nye Vive Pro kan visstnok brukes til å spore hendene dine. Bilde: HTC

Denne funksjonaliteten er i utgangspunktet ment som en forbedring av det virtuelle «gjerdet» som markerer rommet som brukeren kan bevege seg i. Forbedringen består i at sensoren skal registrere hindringer foran deg på en mer detaljert måte enn tidligere.

HTC innså imidlertid at teknologien også kunne ha andre bruksområder, og delte derfor dybdesensorteknologien med utviklere. En av disse, en japansk utvikler, laget ifølge Pao et VR-spill som bruker sensoren til å bringe brukerens hender inn i VR-verdenen. Dermed kan man altså bruke VR-versjoner av hendene sine til interaksjon med omgivelsene, i stedet for Vive-kontrollen.

Pao uttalte at dybdesensoren kun er i stand til grunnleggende håndsporing, men den skal likevel være god nok til at man kan se hver enkelt finger. Det er mulig vi vil få se enda bedre utnyttelse av dybdekameraene fra andre utviklere etter hvert.

Det finnes mange ulike tilleggsløsninger til VR-briller for å bringe hender inn i VR-verdenen, men om dette er mulig å få til uten å gå til innkjøp av ekstrautstyr til de nye Vive Pro-brillene, er dette definitivt velkomment. Det gjenstår nok likevel å se hvor godt det fungerer i praksis.

Her er de tekniske detaljene om nye HTC Vive Pro »

Les også
Apple jobber trolig med ekstremt VR-hodesett som slår Rift og Vive ned i støvlene
Les også
Dette er de norske Vive Pro-prisene
Les også
Oculus Rift-brillene sluttet plutselig å fungere
Les også
Endelig har HTC Vive kommet i ny utgave
Les også
HTCs nye VR-briller fungerer helt uten en PC eller mobil
Les også
HTCs nye VR-briller krever verken PC eller mobil
annonse