Apple med massiv satsing på VR-teknologi

Det kan se ut til at iPhone-giganten nå skal entre VR-markedet med brask og bram.

Etter å ha holdt en lav profil i VR-verdenen i lang tid, har det begynt å dukke opp indikasjoner på at Apple planlegger å kaste seg på karusellen. For litt siden meldte vi at selskapet har ansatt en VR-veteran, og nå har det kommet enda flere, sterke tegn på en stor VR-satsing fra Apple.

Avisen Financial Times melder nemlig at selskapet i all hemmelighet er i ferd med å sette sammen et stort team av eksperter som skal jobbe spesifikt med utvikling av VR-teknologi.

Flere hundre personer

Teamet skal visstnok bestå av flere hundre personer som Apple har skaffet seg gjennom en serie oppkjøp av andre selskaper den siste tiden, og av enkeltpersoner ansatt andre steder som Apple har «headhuntet».

HTC og Samsung har allerede sine egne VR-briller - nå virker det som Apple vil være med på leken.

Et av de seneste selskapene Apple har kjøpt opp skal være Flyby Media, en av aktørene som Google samarbeidet nært med i utviklingen av sin avanserte Project Tango-teknologi.

Ellers har iPhone-produsenten angivelig sikret seg menneskelige ressurser fra blant annet Microsofts HoloLens-avdeling og fra selskapet Lytro. Sistnevnte, som vi omtalte allerede i november i fjor, spesialiserer seg blant annet på avansert VR-kamerateknologi.

Mye konkurranse

Ifølge Financial Times' kilder har Apple bygget flere ulike prototyper på VR-briller de siste månedene, men de tekniske detaljene rundt disse er ikke kjent. Det er heller ikke bekreftet fra Apples hold at selskapet faktisk planlegger å lansere VR-briller, men nå finnes det utvilsomt mye informasjon som peker i nettopp den retningen.

Apple vil i så fall møte skarp konkurranse, først og fremst fra de mye omtalte Oculus Rift-brillene, som nå nærmer seg lansering. I slutten av denne måneden blir også HTCs VR-briller Vive lagt ut for forhåndsbestilling.

Ikke minst kan Google bli en seriøs rival: Det har nemlig kommet troverdige rykter om at søkegiganten også skal lansere VR-briller »

(Via Flatpanels.dk)

Les også
– Utvidet virkelighet vil bli større enn VR
Les også
Samsung skal slippe en konkurrent til HTC Vive og Oculus Rift
Les også
HTC Vive har fått en ny kontroll som får hendene dine inn i VR-verdenen
Les også
Googles VR-briller får en helt spesiell egenskap
Les også
Få med deg ungdoms-OL i VR-format
Les også
Skal Apple konkurrere med både Netflix og Oculus Rift?
Les også
Nå er det nesten ikke noen tvil: Google skal lage VR-briller
Les også
– Apple vil lage sitt eget VR-hodesett
Les også
Google skal trolig lansere sin egen Oculus Rift-konkurrent
Les også
Nvidia: Så kraftig grafikkort må du ha for VR
annonse